Rossi tunnustautuu voittoja janoavan suomalaistallin tähtikuskin faniksi

Helsingissä järjestetyillä MP-messuillakin yleisön välittömyydellään valloittaneen Millerin mittavaan fanikaartiin on liittynyt myös lajinsa legenda Valentino Rossi.

– Olen Jack Millerin suuri fani. Hän on mahtava kaveri, yhdeksänkertainen maailmanmestari Rossi hehkutti MCN:lle Austinin GP:n jälkimainingeissa.

Ajon silmä ei petä

Tallipäällikkönä kolme maailmanmestaruutta saavuttaneella Ajolla on ollut tunnetusti aina silmää talenteille.

Australialainen Miller, 19, ei tee tässä tapauksessa poikkeusta. Oikeastaan jopa päinvastoin. Milleria on ehditty rinnastaa jo itseensä Marc Marqueziin, joka saavutti ensimmäisen mestaruutensa vuonna 2010 Ajo Motorsportin riveissä.

Miller hämmensi viime kaudella Hondalla muutamaan otteseen Moto3-luokan kärkeä, mutta podiumille huimistelu ei koskaan riittänyt.

Ajo ei kuitenkaan epäröinyt pestata Milleria uudeksi ässäkseen ja mittavien joukkojensa ykkösnyrkiksi menestykseen sekä mestaruuteen tähdettäessä.

Moni saattoi pitää sitä riskivetona, mutta Ajo tiesi, mitä teki. Eikä hänen ole tosiaankaan tarvinnut päätöstään katua.

– Kaikki näkevät, että Jack on tämän sarjan yksi suurimmista lahjakkuuksista, Ajo korosti jo siinä vaiheessa, kun testikausi oli paketoitu Millerin hallinnassa.

Sanojensa mittainen
varikoiden väriläiskä

Miller puolestaan heitti kauden avauksen alla tyylilleen uskollisesti ja pilke silmäkulmassaan, että hän ottaa uransa ensimmäisen podiumsijoituksen Losailissa suoraan voiton muodossa.

Varikoiden 175-senttinen väriläiskä osoittautui sanojensa mittaiseksi veijariksi. Miller paineli valaistulla aavikkoradalla ykköseksi 0,233 sekunnin erolla espanjalaiseen Honda-kuljettajaan Alex Marqueziin.

Millerin aluillaan oleva tuhkimotarina sai jatkoa Austinin COTA-radalla vuorostaan uran ensimmäisen paalupaikan ja tietenkin myös toisen voiton muodossa. Voitto oli samalla historiallisesti ja aiemman GP-sarjan ennätyksen rikkoen jo 23. peräkkäinen KTM:llä ajettuna. Kyseisistä voitoista peräti 16 on suomalaistallin kuljettajien käsialaa.

Siviilissä showmiehen maineessa oleva, mutta radalla työnsä tinkimättömästi tekevä Miller kukisti Teksasin trillerissä italialaisen KTM-kuljettaja Romano Fenatin 69 tuhannesosalla.

– Tiesin voittavani, jos ajan viimeiseen mutkaan ykkösenä. Austinin rata on aivan toista maata Losailiin verrattuna, jossa tullaan imusta heittämällä ohi, totesi Miller.

Suuret mestarit näkevät
suuren lahjakkuuden

Rossi näkee Millerissa suuren lahjukkuuden, jota muun muassa Mick Doohan tarjoaa jo tässä vaiheessa suoraan MotoGP-luokkaan.

Rossia ei jäänyt loppupeleissä edes pahemmin harmittamaan se, että Miller meni ja jätti hänen –  Sky Racing Team VR46 – tiiminsä kuljettajan kylmästi kakkoseksi COTA:lla.

– Olen erittäin iloinen Romanon (Fenati) toisesta ja myös Francescon (Bagnaia) seitsemännestä sijasta. Tiimi ja varsinkin Romano tekivät hienoa työtä, mutta Miller ajoi mahtavan kilpailun, Rossi kuittasi kupletin juonen Teksasissa.

Kauden kolmas osakilpailu ajetaan reilun viikon kuluttua sarjassa debytoivalla Termas de Rio Hondo-radalla Argentiinassa. Kisakaudella Barcelonan kupeessa majaansa pitävä Miller matkaa Argentiinaan 18 pisteen etu puolellaan.

Saksalaismedia uteli Millerilta Austinissa, onko tiimipäällikkö Ajo nyt tyytyväinen.

– En tiedä. Hän ei koskaan näytä iloiselta. Mutta mielestäni hän on nyt onnellinen, virnisti Miller.

Vähintäänkin yhä terävää kuittia tuli taatusti hymyssäsuin päällikön taholta. Ajo Motorsportissa mottona on tinkimätön työnteko, mutta siellä on aina sijaa myös huumorille.
 

Uusin numero