Rossi toiveikkaana Japaniin: ”Rakastan kaukomaiden kisoja”

Kauden alku oli Yamahalle voitokas, sillä italialainen Valentino Rossi ja hänen tiimikaverinsa Espanjan Jorge Lorenzo ajoivat seitsemässä ensimmäisessä osakilpailussa viiteen voittoon. Qatarissa voittoa juhli Lorenzo,  jonka jälkeen ykköskorokkeella pariinkin kertaan hymyili hänen maanmiehensä Marc Marquez ja neljännessä osakilpailussa voittoon kurvaili Rossi. Sitten mentiin kaksi kilpailua Lorenzon tahtiin ja sitten oli taas Rossin vuoro.

Tämän jälkeen Yamaha ei ole yltynyt samanlaiseen menoon, eikä voittoja ole herunut, mutta  nyt siihen kaivataan muutosta.

”Kolmen kaukomaan kilpailun putkessa pidän erityisesti Japanin osakilpailusta. Olen hyvässä iskussa, pidän radasta sekä sen ilmapiiristä ja olen valmis pistämään kaiken peliin. Se on Yamahan kotikisa ja yritän kaikkeni, että siitä tulee hyvä GP”, Valentino Rossi sanoo.

Kovin taistelu MM-pisteissä käydäänkin Yamaha-kaksikon välillä, sillä Marquez on karannut jo 52 pisteen päähän Rossista, joka johtaa Lorenzoa 14 psiteellä. Vaikkei yksikään kuljettaja luovuta mestaruustaistelua ennen kuin se on konkreetisesti ohi, kylmä fakta kuitenkin on, että mestaruus on Yamaha-kaksikolta karannut valitettavan kauas.

Japanin Motegin osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna.

Uusin numero