Rossi tarjosi Le Mansissa varman vinkin jatkosopimuksesta Yamahalla

Rossi on neljän osakilpailun jälkeen MM-pisteissä kolmantena. Yhdeksänkertainen maailmanmestari kertoi talvella, että hän katsoo ensin, miten alkukausi kulkee ja onko hän riittävän kilpailukykyinen, ennen kuin päätös jatkosta kypsyy.

Rossi on nyt päätöksensä tehnyt.

Vauhdissa löytyy ainakin enemmän kuin viime kaudella ja hän on valmis jatkamaan kuninkuusluokassa edelleen kaksi vuotta.

– Uskon, että jatkan. Oma henkilökohtainen projektini on uusia sopimus Yamahan kanssa ja keskustelen siitä lähiviikkoina, totesi jo 19. kautta GP-sarjassa kilpaileva Rossi.

Sitä ei Rossi tietenkään – kuten tapoihin kuuluu – ääneen paljastanut, että kyllähän ne neuvottelut ovat jo olleet käynnissä.

Pääsponsori ja Yamaha
haluavat Rossin jatkavan

Yamahan tehdastiimin kanssa mittavan yhteistyösopimuksen kauden alla solminut Movistar antoi jo silloin ymmärtää, että he näkevät Rossin jatkossakin enemmän kuin mielellään riveissään.

Marquez on nykyään MotoGP-luokan kirkkain tähti, mutta Rossin sädekehä ei sekään ole osoittanut ainakaan suurempia himmenemisen merkkejä.

Jatkoille ei ole mitään estettä: Yamaha on tyytyväinen Rossiin ja "Tohtori" vastaavasti nykyiseen työnantajaansa.

– Olen tyytyväinen myös vauhtiini ja fiilikseen pyörän kanssa. Työskentelemme hyvin tiiminä, Rossi alleviivasi Le Mansissa.

Lorenzolla on aivan
muuta ajateltavaa

Rossin tiimikaverin Jorge Lorenzon nykyinen sopimus umpeutuu sekin tähän kauteen.

Lorenzon alkukausi on ollut kuitenkin siksi vaikea, että hän keskittyy nyt vain ja ainostaan ajamiseen. Uutta sopimusta on aikaa sorvata suuntaan tai toiseen vielä pari kuukautta.

– Le Mans on ollut historian saatossa hyvä rata Yamahalle, mutta nyt tilanne on toinen. Katsotaan nyt, mitä voimme tehdä ja mitä saan aikaan, pyöritteli Lorenzo.

– Haluan jatkaa Yamahalla, mutta tässä tilanteessa ei ole vielä kiirettä uuden sopimuksen kanssa. Aloitamme nyt vasta viidennen GP-viikonvaihteen, kuittasi Lorenzo edelleen.

Uusin numero