Rossi solmi Yamahan kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen

Meneillään olevan kauden MM-pisteissä toisena oleva Rossi vahvisti jo viime viikonvaihteessa Hollannin TT:n yhteydessä Assenissa, että jatkosopimus on enää muodollista sinettiä vailla.

Keskiviikkona tuo sinetti sitten saatiin.

– Olen iloinen saadessani ilmoittaa allekirjoittaneeni Yamahan kanssa uuden sopimuksen kahdesta seuraavasta vuodesta. Olen erittäin ylpeä tästä, kertoo jo 19. kauttaan MM-sarjassa kilpaileva Rossi.

Rossi on saavuttanut MotoGP-luokassa seitsemän maailmanmestaruutta.

Tällä kaudella hän on yltänyt kahdeksassa ajetussa kisassa viisi kertaa podiumille. Niistä neljä ovat kakkossijoja sarjaa maksimipstein johtavan Hondan Marc Marquezin takana.

Marquez oli Rossia kiireisempi myös jatkosopimuksen osalta. Hondan ja Marquezin kahden vuoden jatkosopimus julkistettiin jo toukokuun puolivälissä.

"Olen motivoinut, iskussa ja
valmis antamaan parhaani"

Rossi on kertonut unelmakseen kymmenennen maailmanmestaruuden saavuttamisen, joskin sitäkin tärkeämpää on se, että "Tohtori" nauttii edelleen täysin siemauksin kilvanajaosta.

– Tämä (jatkosopimus) on mahtava, sillä se oli tavoitteeni: halusin jatkaa, olen hyvässä kunnossa ja motivoitunut antamaan parhaani. Olen iloinen saadessani jatkaa ajamista YZR-M1:llä, joka on ollut "rakkaani" jo niin monta vuotta ja tulee olemaan sitä myös kaksi seuraavaa kautta, julistaa Rossi.

Yamaha Motor Racing'in toimitusjohtaja Lin Jarvis sai myös mitä halusi: yhä valovoimaisen ja samalla myös markkina-arvoltaan mahtavan kuljettajan.

Tehdastiimin pääyhteistyökumppani Movistarin taholta annettiin jo keväällä ymmärtää, että haluavat nähdä Rossin jatkossakin Yamahalla.

– Kaikki on sujunut erittäin positivisesti siitä lähtien, kun Valentino palasi meille kaudeksi 2013 oltuaan "poissa kotoa" kaksi vaikeaa vuotta, toteaa Jarvis jättäen Ducatin nimen mainitsematta.

– Valentino palasi viime vuonna ei vain ollaakseen taas kanssamme, vaan myös kehittämään YZR-M1-pyörää. Fanit ympäri maailmaa olivat iloisia nähdessään hänen nousevan takaisin huipulle, jatkaa Jarvis.

Jarvis pitää Rossin nykyistä sijoitusta MM-sarjassa varsin vahvana näyttönä jatkosopimukselle.

– Odotan innolla seuraavaa 2,5 vuoden mittaista ajanjaksoa Valentinon kanssa. Tavoitteemme on, että hän jatkaa Yamahalla uransa loppuun ja edelleen sen jälkeenkin, linjaa Jarvis.

Pääsevätkö Yamaha ja
Lorenzo sopuun rahasta?

Rossin tallikaverin Jorge Lorenzon nykyinen sopimus umpeutuu tähän kauteen.

Myös Ducatin kiikarissa oleva Lorenzo on ilmoittanut haluavansa jatkaa Yamahalla. Lorenzo kertoi Hollannin TT:n alla, että neuvottelut ovat käynnissä, mutta ainakaan vielä ei yhteisymmärrystä sen rahalliseen arvoon ole löytynyt.

Tuplamestari ajaa vaisua kautta ja Yamaha ei ole tässä tilanteessa enää valmis vastaamaan Lorenzon esittämään palkkapyyntöön.

Lorenzon jatkosuunnittelevat suuntaan tai toiseen selvinnevät viimeistään heinäkuun loppuun mennessä.

Sitä ennen Honda ehtii tiedottaa, että Dani Pedrosa jatkaa seuraavat kaksi vuotta Marquezin tallikaverina. Tuo sopimus on näinä päivinä vastaavalla tavalla kalkkiviivoilla kuin Rossilla viime viikonvaihteessa Yamahan kanssa.

MM-sarja saavuttaa puolivälinsä reilun viikon kuluttua Sachsenringin radalla Saksassa ajettavan kauden yhdeksännen osakilpailun merkeissä.
 

Uusin numero