Rossi rankaisi Marquezia karkeasta virheestä Argentiinassa

Paalupaikkamies Marquez otti kisaan tietoisen riskin lähtemällä matkaan pehmeämmällä takarenkaalla.

Marquez karkasikin parhaimmallaan jo yli neljän sekunnin johtoon, kunnes rengas alkoi menettää pitoa.

Sarjaa johtava Rossi aloitti hurjan takaa-ajon ja karkulainen oli napattu kiinni, kun ruutulipulle oli matkaa kolme kierrosta.

Raivokkaasti taistellut Marquez koki kohtalonsa siinä vaiheessa, kun hän oli ensin kolistellut katteita Rossin kanssa.

Rossi painoi väkisin ohi, Marquez jätti jarrutuksen myöhäiseksi ja sitten se tapahtui. Marquez yritti vielä ahnehtia Rossin rinnalle osuen kuitenkin ”Tohtorin” takarenkaaseen.

Marquez spurttasi turva-alueelle liukuneen pyöränsä perään, mutta huomasi tilanteen toivottomuuden koputtaen turhautuneen kypäräänsä molemmilla nyrkeillään.

Rossi paineli kauden toiseen voittoonsa loppujen lopulta 5,685 sekunnin marginaalilla Ducatilla toiseksi tuikanneeseen Andrea Doviziosoon. Sama kaksikko on myös MM-kärjessä pistein 66-60.

Kolmanneksi kisassa taisteli LCR Honda-tiimin Cal Crutchlow, joka teki todella upean ohituksen Dovizioson tiimikaveri Andrea Iannonesta maalilinjaa edeltäneessä kaarteessa.

Rossi oli onnesta mykkyrällä taistelun tauottua. Podiumilla mies puki ylleen vielä argentiinalaislegenda Diego Maradonan kymppipaidan.

– Olen niin iloinen! Jo kaksi voittoa tähän mennessä. Uskon, että pystyn taistelemaan kauden loppuun asti, Rossi viittasi jahtaamaansa kymmenenteen maailmanmestaruuteen.

Rossi tiesi, että hänellä oli tilanne hallussa, kun kierrosajat alkoivat olla parhaimmillaan kahdeksan kymmenystä Marquezia kovempia.

– Marc osui minuun kerran ja vielä sitten toistamiseen. Toivottovasti hän on ok. Mutta olihan tämä kertakaikkiaan mahtava kisa. Niin, ja myös pyörä oli aivan mahtava, pudotteli Rossi jo ääni käheänä.

Rossin tiimikaveri Jorge Lorenzo päätyi Argentiinassa viidenneksi ennen Yamahan satelliittitiimin Bradley Smithia.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Espanjan Jerezissä.

Uusin numero