Rossi rajusta rysähdyksestä: ”Täysin toivoton paikka pelastusyritykselle”

Rossi tähdentää, että tilanteen pelastamiseksi ei ollut mitään tehtävissä Texasin maaperällä.

– Kaikki tapahtui niin äkkiä. Kun ymmärsin tapahtuneen, pyörä paineli omia menojaan jo 30 metriä edelläni. Oli täysin toivotonta yrittää pelastaa tapahtunutta.

Rossi myöntää, että oikealle taittavaan kakkosmutkaan 150 kilometrin tuntinopeudella laskeuduttaessa tuli myös ahnehdittua liikaa kärkeä kiikaroidessa.

– Ajoin siihen parin pompun mutkaan samalla nopeudella kuin ennenkin, mutta tällä kertaa ehkä enemmän sisälinjalla, tein virheen ja keula lähti alta. Kenties menetin keskittymisen ja kenties halusin liikaa, Rossi pyöritteli.

Rossi selvisi kovasta kaadosta lähinnä henkisillä kolhuilla.

– Onneksi olen ok, sillä tuo kaarre on varsin nopea. Se oli niin sanotusti ”hyvä” kaato.

Austinin GP:n jo neljännen kerran putkeen voittanut Hondan Marc Marquez johtaa sarjaa kolmen kisan jälkeen pistein 66. Hallitseva maailmanmestari Jorge Lorenzo on toisena 21 pisteen erolla Marqueziin. Lorenzon Yamaha-tallikaveri Rossilla on matkaa kärkeen 33 pistettä.

– Minulla oli kaikki eväät hyvään kisaan, mutta tällaista vain tapahtuu. Kaatoa lukuunottamatta tämä oli toistaiseksi paras viikonvaihteeni Austinissa. Tunnen itseni erittäin vahvaksi, Rossi vinkkasi vajaan kahden viikon kuluttua Jerezissä ajettavan Espanjan GP:n suuntaan.

 

Uusin numero