Rossi pyysi apua Aki Ajolta

Asian nosti julkisuuteen saksalainen Speedweek-sivusto.

– Rossi otti minuun avustajansa välityksellä yhteyttä viime sunnuntaina Saksan GP:n merkeissä Sachsenringillä, vahvistaa Ajo.

– Tosin saman asian tiimoilta jo jokunen kuukausi sitten minuun oli yhteydessä Davide Brivio, joka on toiminut aiemmin Rossin managerina ja Yamahan tiimipällikkönä, Ajo taustoittaa.

Rossiltakaan ei ole jäänyt huomamatta se, että Ajolla on ollut jo vuosikaudet silmää talenttien löytämiseen ja taitoa näiden nostamiseen maailman huipulle.

Tämän kaartin kirkkaimpana tähtenä tuikkii suomalaistalli Ajo Motorsportin riveissä vuonna 2010 silloisen 125-kuutioisten maailmanmestariksi ajanut ja tällä kaudella tulokaskuljettajana MotoGP-luokan MM-sarjaa johtava espanjalainen Marc Marquez.

”Ciao Ajo!”

Rossin tapoihin kuuluu seurata varikkomuurilta silmä tarkkana MotoGP-sarjan pienimmän luokan starttia. Hän oli tutuissa asemissa myös viime sunnuntaina Saksan GP:ssä, kun Moto3-luokka lähti liikkeelle.

Välittömästi startin jälkeen hän huikkasi iloisesti ”ciao Ajo, onko kaikki ok?”.

Ajo myöntää yllättyneensä Rossin heitosta hektisen kisan käynnistyttyä. Myöhemmin sitten selvisi, mistä oli kyse. Rossi oli näet pyytänyt monivuotista luottoystäväänsä ja avustajaansa Uccio Saliccea sanansaattajanaan kysymään Ajolta aikaa palaverille. Se järjestyi.

– Rossi haluaa viedä maansa nuoria kuljettajia eteenpäin ja hän tiedusteli minulta Uccion välityksellä, olisinko kiinnostunut auttamaan tässä ja tekemään hänen kanssaan yhteistyötä. Katsotaan nyt kaikessa rauhassa ja mietitään, miten mahdollisesti edetään, muotoilee Ajo.

Rossin pikkuveli
mukana listalla

Rossi on perustanut tarkoitusta varten VR46-säätiön, jonka taustalta löytyy myös Brivio löytyy.

Ajo on tuntenut Brivion hyvin jo kymmenkunta vuotta, eli siitä lähtien kun tämän manageroima tshekkikuljettaja Lukas Pesek kilpaili Ajo Motorsportin riveissä.

Rossin silmäterinä saapasmaan tulevaisuuden kuljettajista ovat lähinnä Romano Fenati ja Niccolo Antonelli, jotka kilpailevat Moto3-luokan MM-sarjassa. Rossin pikkuveli Luca Marini lukeutuu luonnollisesti myös tähän kaartiin.

Rossi on tiettävästi tyrkyttämässä viime vuonna yhden MM-osakilpailuvoiton ajanutta Fenatia ensi kaudeksi suomalaistallin riveihin. Kuluva kausi ei ole sujunut Fenatilta suunnitelmien mukaan. Hän on kahdeksan MM-osakilpailun jälkeen pisteissä sijalle 16.

Sarjaa johtaa hallitsevan mestarin, Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin espanjalaiskuljettaja Luis Salom. Seuraavilla sijoilla tulevat hänen maanmiehensä Maverick Vinales ja Alex Rins, joilla heilläkin tiedetään olevan kiinnostusta mestareiden tekijänä tunnetun Ajon siipien suojiin.

Ja sekin tiedetään, että Salomilla on kiinnostusta ensi kaudella Moto2-luokan suuntaan – nimenomaan Ajo Motorsportin riveissä.

Aika, eli tässä tapauksessa elokuu näyttää, operoiko suomalaistalli kaudella 2014 Moto3-luokan lisäksi myös Moto2:ssa.

Kaikki on mahdollista.

Uusin numero