Rossi on ison ratkaisun edessä: MotoGP vai ralli?

Jatkuuko siinä vaiheessa jo 21 vuotta kestänyt MM-ura MotoGP-sarjassa kauden 2016 jälkeen, vai kutsuvatko eläkepäivät rattoisasti ralliauton ratissa?

Vauhdillisesti ”Tohtori” voisi härnätä nuorempiaan hyvinkin vielä muutaman vuoden kaksipyöräisillä. Se on selviö.

Rossi myöntää, että MM-hopeaan värikkäiden – turhankin – vaiheiden jälkeen päättynyt kausi 2015 oli hänelle mitalin osalta pettymys, mutta kokonaisuutena silti yksi upean uran parhaista.

Sarjan skandaalinkäryiset loppuratkaisut kaihertavat yhä kypärässä, mutta pahin pettymys on jo pureskeltu.

”Marquezilla ei ole mitään
merkitystä päätökselleni”

Rossi on antanut ainakin itsensä ymmärtää, että talvitauko viilentää vielä miltei tulikuumina käyviä tunteita Yamaha-tallikaveri Jorge Lorenzoa ja Hondan Marc Marquezia kohtaan.

– En tiedä, millaiseksi välini varsinkin Marquezin kanssa muodostuvat, mutta tällä ei ole mitään merkitystä sille päätökselle, jonka tulen tekemään urani jatkon osalta. Marquez ei ole se henkilö, joka vaikuttaa suunnitelmiini, alleviivaa Rossi.

Rossi siirtyi vajaa viikko sitten lomille Monzan rallin voitto plakkarissaan.

MM-tasollakin vierailevana tähtenä kolmeen otteeseen rallatellut Rossi on korostanut kautta aikojen, että veri vetää rallipoluille tai vaihtoehtoisesti johonkin muuhun autourheilusarjaan sen jälkeen, kun MotoGP-kekkerit on taputeltu.

– Ralli kiinnostaa eniten, mutta en sulje formuloita lukuun ottamatta muitakaan vaihtoehtoja pois. Nelipyöräisellä kilpaileminen ei tuo minulle niin paljon paineita kuin MotoGP, virnistää Rossi.

Yamaha on valmis
uuteen sopimukseen

Rossin sydän sykkii kuitenkin edelleen kiivaimmin ratamoottoripyöräilylle. RR on ja pysyy Tavullian miehen intohimona.

– Osoitin viime kaudella, että pystyn menestymään ja taistelemaan edelleen maailmanmestaruudesta. Voisin hyvinkin jatkaa vielä pari kautta. Saa nähdä, pyörittelee Rossi viitaten kevääseen.

Rossin ratkaisun on synnyttävä viimeistään kauden 2016 ensimmäisen kolmanneksen aikana. Hänellä, kuin toisaalta työnantajallakaan ei ole varaa odottaa pitempään, vaikka Yamahalla onkin jo katsottu kuljettaja valmiiksi Rossin suuriin saappaisiin.

Kyseinen herra on Yamahan kanssa suoraan sopimuksen omaava ja Tech 3-tiimissä tilaisuuttaan vesi kielellä kyttäävä Pol Espargaro.

Espargaro tosin pysyy jatkossakin visusti vaihtopenkillä, jos Rossi päättää vetäistä vielä kertaalleen puumerkkinsä 1+1 vuoden mittaiseen sopimukseen. Yahama-pomo Lin Jarvis ei näe työnantajan puolelta estettä tälle.

– Katsotaan ensin talvitestikausi ja sen jälkeen pari kisaa. Teen päätökseni sen jälkeen, sanoo Rossi.
 

Uusin numero