Rossi: “Olen erittäin huolestunut”

– Varsin negatiivinen testi.  Emme kyenneet korjaamaan suurimpia ongelmiamme. Mikään ei onnistunut, latasi Rossi.

Rossi oli vielä kuukausi sitten Sepangissa varsin positiivisella mielellä GP12-pyörän osalta. Torstaina sama mies otti radalta suunnan kohti Kuala Lumpuria kuin maansa myyneenä.

Kuninkuusluokan seitsenkertainen maailmanmestari jätettiin torstain tuloslistalla tylysti kymmenenneksi 1,077 sekuntia Hondalla kärkeen karauttaneesta Casey Stonerista. Rossi oli Sepangin ensimmäisellä testijaksolla vielä viidenneksi nopein.

– Ainoa hyvä juttu oli se, että ero kärkeen kaveni hieman. Ikävä kyllä sijoitus oli kuitenkin paljon huonompi.

Rossin edelle ehti viisi
satelliittitiimien kuljettajaa

Toiseen Ducati-kauteensa valmistautuva Rossi on ehtinyt tottua siihen ajatukseen, että tehdaskuljettajista Hondan Stoner ja Dani Pedrosa, sekä Yamahan Jorge Lorenzo ja Ben Spies ovat häntä nopeampia.

Sitä ”Tohtorin” on kuitenkin vaikea niellä, että hänen edelleen kiirehtii iso tukku satelliittitiimien kuljettajia, joista yksi, eli Pramac Racingin Hector Barbera ajaa vielä samalla merkillä.

Torstaina Rossi löysi näistä kuljettajista Barberan lisäksi edeltään Tech 3 Yamahan Andrea Dovizioson ja Cal Crutchlowin, sekä Gresinin Hondan Alvaro Bautistan ja LCR Hondan tulokaskuljettaja Stefan Bradlin. Mieltä ei suuremmin lämmittänyt se, että tallikaveri Nicky Hayden jäi taakse 59 tuhannesosan turvin.

– Monster Yamahat ja satelliitti-Hondat ovat nyt edelläni. Olen erittäin huolestunut nimenomaan tästä syystä.

Mutkat myrkkyä

Rossin mukaan Ducatin elektroniikka toimi hyvin ja suoranopeudet olivat kutakuinkin kohdallaan, mutta mutkat olivat myrkkyä. Ducatin aliohjautuminen merkitsee sitä, että Rossin pitää käyttää kurveissa liikaa jarrua.

– Olin aivan liian hidas mutkissa. En pystynyt pitämään niissä riittävää vauhtia yllä. Pyörä oli lisäksi rauhaton kiihdytyksissä.

Rossi myöntää, että näköpiirissä ei ole selkeää ratkaisua vauhdin nostamiseen.

– Ikävä kyllä en pysty parantamaan tällä pyörällä vauhtia, kuten toiset kaverit tekevät muilla pyörillä. Niin, emmekä ymmärrä, mistä se johtuu.

Rossi on puhunut ja Bologna on taatusti kuulolla, mutta kieltämättä, aika kimurantilta tuo yhtälö vaikuttaa.

Uusin numero