Rossi nostaa yhden mestaruuden ylitse muiden – se ei ole mahdollinen kymmenes

Ensi viikonvaihteessa Brnossa ajettavaan Tshekin GP:hen valmistautuva Rossi yllätti monet pari päivää sitten Indianapolisissa toteamalla, että haarukassa kiiltävä MotoGP-luokan kahdeksas MM-kulta ei olisi merkityksellisin.

– Ei. Tärkein mestaruuteni on vuodelta 2001. Silloin ajettiin viimeistä vuotta kaksitahtisilla 500-kuutioisilla pyörillä. Se oli silloin minun unelmieni täyttymys ollessani vielä varsin nuori ajaakseni viisisatasissa.

Yamaha-tallikaverinsa Jorge Lorenzon ja parin seuraavan osakilpailun jälkeen mahdollisesti myös Hondan Marc Marquezin henkäyksen niskassaan mestaruustaistelussa tunteva Rossi jatkaa vanhan koulukunnan linjoilla toiseksi tärkeintä titteliään arvioidessaan.

– Vuosi 2004. Se oli ensimmäinen kauteni Yamahalla.

MM-sarjasta on ajettu kymmenen osakilpailua ja edessä on yhä kahdeksan GP-viikonloppua.

Rossilla on koossa kuljettajien ylistämälle Brnon radalla tultaessa 195 pistettä, eli yhdeksän Lorenzoa enemmän.

Marquez nousi Indyssä ja kahden peräkkäisen voiton myötä kolmanneksi pistein 139. Neljäntenä oleva Ducatin Andrea Iannone on kymmenen pistettä Marquezin takana.

– Lähestyn Valentinoa ja uskon edelleen kolmanteen peräkkäiseen mestaruuteen. Mutta minun pitää olla samalla myös rehellinen: se tulee olemaan äärimmäisen vaikeaa, muotoilee Marquez.

Uusin numero