Rossi luonnehtii Marquezin painajaista yhdellä sanalla: uskomatonta

Rossi johtaa Yamahallaan sarjaa pistein 118.

Marquz tulee Hondallaan kuuden osakilpailun jälkeen viidentenä ja jo 49 pistettä Rossin takana.

Nollakisat painavat
pistetaulukossa tonnin

Varsinaisen painajaisen viimeksi Mugellossa kokenut Marquez on kyennyet voittamaan tällä kaudella yhden kisan Austinissa. Plakkaria rasittaa toisaalta kaksi nollakisaa Argentiinan ja Italian osakilpailussa.

– Nuo nollat painavat tonnin pistetaulukossa, muotoilee Hondan tiimipäällikkö Livio Suppo.

Rossi kuin hänen tallikaverinsakaan, kolme viimeistä osakilpailua nimiinsä näytöstyyliin napannut Jorge Lorenzo eivät kuitenkin sorru siihen virheeseen, että he arvioisivat Marquezin olevan poissa pelistä.

Päinvastoin.

– Marquezin tilanne on uskomaton. Kukaan ei osannut odottaa, että hän on vasta viidentenä kuuden kisan jälkeen. Mutta me puhumme Marc Marquezista ja tehdas-Hondasta, muistuttaa Rossi.

– Heillä (Honda) on nyt ongelmia pyöränsä kansa, mutta he voivat toipua siitä hyvinkin nopeasti ja tulla takaisin yhtä vahvoina kuin viime vuonnakin, Rossi toppuutteelee katkumatkaansa Marquezin nähden.

Lorenzo: ”Marc voi voittaa
seuraavat kolme kisaa”

Kuninkuusluokassa on noustu aiemmin toki vieläkin tukalamasta tilanteesta mestariksi. Tätä alleviivaa Rossia kuuden pisteen päässä hiillostava Lorenzo.

– Meidän pitää muistaa, että takana on kuusi kisaa ja edessä vielä 12. Kaikkea voi tapahtua: meillä voi ilmetä teknisiä ongelmia, voimme tehdä virheitä ja Marc voi voittaa kolme seuraavaa kisaa putken siinä kuin minäkin, tähdentää Lorenzo.

Kausi jatkuu viikon kuluttua Montmelon radalla Barcelonassa.
 

Uusin numero