Rossi laukoo suorat sanat Stonerista ja Lorenzosta

Rossin lausuntojen odotetaan nostattavan kohua ja suuria tunteita, kun ne tuodaan nauhoitettuna julki perjantaina Piero Chiambrettin isännöimässä keskusteluohjelmassa Italiassa.
Kouluarvosanoja vastustajilleen jakava Rossi pitää Stoneria alkavan kauden ykkössuosikkina.
– Annan hänelle arvosanan 10 nopeudesta ja lahjakkuudesta, mutta vähemmän taktiikasta sekä oveluudesta. Hän on ”hullu mies”, joka toistaa usein saman virheen.

”Kaikki pitävät Lorenzoa töykeänä”

Lorenzo liikkuu häränsilmä selässään, eikä yksinomaan siksi, että hän on hallitseva maailmanmestari. Rossin ja Lorenzon erotti kahden edellisen kauden aikana Yamahalla myös henkinen seinä.
– Jorge on siinä mielessä mahtava, että kaikki pitävät häntä töykeänä, muotoilee Rossi.
Eikä tässä suinkaan vielä kaikki.
– Hän (Lorenzo) on vahva ja ansaitsee arvosanan 9.5. Älykäs on liian vahva sana kuvailemaan häntä. Sanotaan, että hän on viekas, jatkaa Rossi psyykkaamista.
Jokainen voi vetää rivien välistä omat johtopäätöksensä siitä, millaiset entisten ”tiimikaverusten” todelliset välit ovat.
Rossin hyvä ystävä, Gresinin Hondalla kisaava Marco Simoncelli saa ”Tohtorilta” puolestaan arvosanan 8.5.
– Hän on erittäin nopea Hondalla ja hän on ainakin omalta kantiltani katsottuna niin sanotusti piikki lihassa.
Tiimikaveri Nicky Haydenille irtoaa Rossilta kahdeksikko.
– Haydenin ja minun välilleni ei tarvita varikkoboxissa seinää. Lorenzon kanssa kaikki oli toisin, sillä en halunnut opettaa hänelle kaikkia kikkojani.
Ja kun kerran sopiva tilaisuus tarjoutui, niin Rossi ei malttanut olla muistelematta menneitäkään ja värikkäitä vääntöjä kuninkuusluokassa Max Biaggin kanssa.
– Hän yritti aina horjuttaa minua ratojen ulkopuolella. Biaggille oli aina vaikeinta ymmärtää tappionsa. Hän ei ollut koskaan hyvä siinä, sivaltaa Rossi.

Uusin numero