Rossi lataa uskoa myös muihin: ”Marquez kukistetaan vielä!”

Uransa 100. GP-kilpailun sunnuntaina kotiyleisönsä edessä Jerezissä Mika Kallion tavoin näytöstyyliin voittanutta Marquezia on alettu luonnehtia jo lyömättömäksi kuljettajaksi toiselta planeteelta.

Espanjan GP:n kakkossijasta silminnähden nauttinut Rossi kuitenkin toppuuttelee tilannetta ja luo samalla uskoa myös muihin.

– En ole ainakaan liikaa huolissani. Teemme sen ennemmin tai myöhemmin, Rossi viittaa saumoihin Marquezin kukistamiseksi.

Rossin hymy ei helpolla hyydy ja hän pyrkii löytämään tuttu pilke silmäkulmassa asioista aina niitä positiivisia puolia.

– Minä onnistuin voittamaan aikoinani kauden kolme ensimmäistä osakilpailua, joten Marc on nyt lyönyt minut siinä. Mutta yhdessä asiassa hän ei voi ainakaan enää minua kukistaa. Saavutin 100 GP:n rajapyykin ajettuani siihen mennessä 46 MM-osakilpailuvoittoa. Marcilla niitä oli vastaavassa vaiheessa vasta 36, naureskelee Rossi alleviivaten sanaa "vasta".

Lorenzo vaivaa päätään
Marquezin kukistamisella

Rossikin tosin myöntää, että Marquez oli Hondallaan pitelemätön myös Jerezissä.

– Tein kaikkeni ja vähän enemmänkin vastatakseni hänen vauhtiinsa. Pystyin härnäämään häntä alussa vähän, mutta siinä kaikki.

Rossi korostaa, että hän ei ota liikaa stressiä Marquezin voittamisesta. Tärkeintä on keskittyä vain omaan tekemiseen.

Sen sijaan Rossin Yamaha-tallikaverille, Jerezissä neljänneksi päätyneelle Jorge Lorenzolle on muodostunut siitä miltei elämää suurempi tehtävä.

– Jorge ei ole parhaimmillaan, koska hänellä on mielessään vain yksi asia, eli Marcin kukistaminen. Ja siinähän hän ei ole onnistunut kuten toisaalta ei kukaan muukaan meistä, pudottelee Rossi.

Espanjan GP-viikonvaihde jatkuu maanantaina testeillä Jerezissä. Yamahalle ei Andalusiaan tule mitään uutta ja mullistavaa.

– Keskitymme säätöihin ja elektroniikkaan tavoitteena parantaa pyörämme kiihtyvyyttä. Uskon kuitenkin, että uutta päivitystä on tulossa varsin pian, eli viimeistään Katalonian GP:n jälkeisissä testeissä Barcelonassa, vinkkaa Rossi.
 

Uusin numero