Rossi kyttäsi Kallion ajolinjoja aitiopaikalta: ”KTM on varsin nopea”

Rossi pystyi pitämään Kallion sekunnin turvin takanaan tietäen tosin jo Spielbergin tapahtumien perusteella, että KTM tuo ensi kaudella kuninkuusluokkaan taatusti toimivan paketin.

Rossi seurasi ajoittain Kalliota kuin hai laivaa 4,3 kilometrin mittaisella radalla.

– En tiennyt KTM:stä paljoakaan ennen tätä testiä. Seurasin KTM:ää ja se vaikuttaa varsin hyvältä ja nopealta. KTM on yltänyt viime vuosina Moto3-luokassa mahtaviin saavutuksiin. Uskon, että he pystyvät rakentamaan myös erittäin hyvän MotoGP-luokan pyörä, toteaa ”Tohtori”.

Kallion kanssa Spielbergissä vastaaviin huippunopeuksiin päätynyt Rossi nousi testijaksolla lopulta viidenneksi neljän Ducatin takana.

– Ducatit olivat meille yksinkertaisesti liian nopeita ja ainakin paperilla suosikit tulevat siltä taholta täällä elokuussa ajettavassa GP:ssä. Pitää kuitenkin muistaa, että kisapituus on aina eri juttu kuin yksittäiset nopeat kierrokset. Ducatilla on ollut ajoittain vaikeuksia Michelinin renkaiden kanssa, muistuttaa Rossi.

Red Bull Ring jakaa ratana kuljettajien mielipiteet.

– Se on erittäin nopea rata ja pidän sen luonteesta. Ikävä kyllä siellä on kolme tai neljä sellaista mutkaa, joiden turvallisuutta tulee mielestäni parantaa. Nuo mutkat ovat todella nopeita. Jos kaadut niissä, niin silloin edessä on ongelmia, Rossi muotoilee.

Uusin numero