Rossi kuoppaa sotakirveen: ”Hurraan Biaggin puolesta Misanossa”

Rossi ja Biaggi olivat tosiaankin kaikkea muuta kuin ylimpiä ystäviä ottaessaan takavuosina tulisesti yhteen MotoGP-luokassa.

Menneet ovat kuitenkin menneitä ja ainakin Rossi vakuuttaa, että sotakirves on kuopattu.

– Kannustan Maxia ja hurraan hänen puolestaan Misanon kilpailussa – kerrankin!, lupaa Rossi pilke silmäkulmassaan.

Kuusinkertainen maailmanmestari Biaggi ajaa ensimmäisen villin kortin kisansa reilun viikon kuluttua Misanon radalla, joka sijaitsee lähellä Rossin kotikaupunkia Tavulliaa. Biaggin toinen keikkakisa ajoittuu elokuun ensimmäiseen viikonvaihteeseen ja Sepangin radalle Malesiaan.

– On mielenkiintoista nähdä hänen kilpailevan Misanossa. Aktiiviuran lopettaminen on aina vaikeaa ja tiedän Maxin suunnitelleen jo pitempään tällaista paluuta. Hän tietää olevansa riittävän nopea tehhtyään tällaisen päätöksen, Rossi muotoilee.

Lorenzo ja Marquez
tukevat Biaggin päätöstä

Rossin Yamaha-tallikaveri Jorge Lorenzo on erittäin hyvä ystävä Biaggin kanssa.

– Max rakastaa kilvanjoa niin Superbikella kuin supermotopyörälläkin. Hän on jo lähes 44-vuotias, mutta vaikuttaa nuoremmalta niin fyysisesti kuin henkisestikin. Jos Bayliss (Troy) pystyi hyvään suoritukseen pitkän tauon jälkeen, niin mikä ettei Maxikin, ennakoi Lorenzo.

MotoGP-luokassa kaksi viimeistä mestaruutta Hondalla saavuttanut Marc Marquez silmäili Biaggin aktiivisuosien kurvailua lähinnä kotisohvalta käsin ja lelujen ympäröimänä.

– Uskon, että Biaggin paluu on hyväksi Superbikelle. On todellakin mielenkiintoista nähdä, millaiseksi hänen tasonsa muodostuu. Usein pitkän tauon jälkeen palaavat epäonnistuvat, mutta toivon, että tilanne on toinen Maxin osalta.

Uusin numero