Rossi kikkaili Cafun kanssa viheriöllä ja radalla Brasiliassa

Rossi, 35, vieraili viimeksi melko tarkalleen vuosi sitten Brasiliassa. ”Tohtori” oli silloin monen muun kanssa siinä luulossa, että Brasilia palaa kaudeksi 2014 MotoGP-kartalle.

Toisin kuitenkin kävi. Tämän vuoden MM-jalkapalloisäntä pyyhkäistiin loppupeleissä GP-kartalta ja katseet suunnattiin Brasiliassa tältä osin kauteen 2015.

– Odotan jo innolla paluuta Brasiliaan ensi vuonna, jolloin saan tavata kaikki täkäläiset fanini GP:n merkeissä, Rossi vahvisti näkemyksensä ensi kauden kisasta.

Rossi otti toki tiistain visiitistäkin kaiken mahdollisen irti ennen siirtymistään Teksasiin.

Haastattelu Playboy-lehteen menetteli sekin, miksei myös jutustelu GP-jermu Alex Barrosin kanssa, mutta ehdottomasti mielenkiintoisinta oli jalkapallossa brassien lukuisiin legendoihin lukeutuvan Cafun tapaaminen.

Cafu sai hämmästellä Rossin taitoja pallon kanssa ja Rossi puolestaan Cafun tyylittelyä Yamaha YZF-R1 -pyörän puikoissa Fazenda Capuavan yksityisradalla.

Sao Paulosta kotoisin oleva Marcos Evangelista de Moraes, eli taiteilijanimeä Cafu totteleva ja nykyään 43-vuotias ex-pelimies edusti Brasiliaa kolmessa MM-finaalissa. Niistä kaksi, eli vuonna 1994 USA:ssa ja 2002 Etelä-Korean sekä Japanin isännyydessä pelatut finaalit päättyivät hulppeihiin brassikarkeloihin samban sykkeessä.

”Hymyilevänä legendana” tunnettua, uransa terävästi nousevana oikeana laitapakkina pelannutta Cafua ja Rossia yhdistää jalkapallon lisäksi myös toinen asia. Cafulla on näet myös Italian kansalaisuus. Cafu edusti saapasmaassa AS Roomaa ja Rossin silmäterää Inter Milania.

– Cafun tapaaminen oli minulle iloinen yllätys. Minulla oli hänen kanssaan paljon hauskaa ensin radalla ja sen jälkeen viheriöllä. Hän on yhä vahva, vahvempi kuin minä!, naureskeli Rossi.

”Ajoin viime kauden yhden
huonoimmista kisoistani Teksasissa”

Rossi käynnisti kauden Qatarissa komeasti kakkosena kovan kaksintaistelun Hondan Marc Marquezille hävinneenä.

– Se oli hieno alku tälle kaudelle, mutta pitää toisaalta muistaa, että ajoin viime vuonna yhden huonoimmista kilpailuistani juuri Teksasissa. Hyvä tulos tällä kertaa Austinista merkitsisi minulle ja Yamahalle tosi paljon. Se osoittaisi, että valitsemamme suunta on oikea.

Rossin tiimikaverille Jorge Lorenzolle Qatar merkitsi sen sijaan katastrofia avauskierroksen kaatumisen myötä.

– Se oli erittäin iso pettymys. Haluan unohtaa sen mahdollisimman pian ja mahdollisimman hyvällä tuloksella Austinissa. Tosin COTA ei ollut meille tosiaankaan viime kaudella niitä parhaimpia ratoja, Lorenzo säestää Rossia.

 

Uusin numero