Rossi kiehui kiukusta ruuhkassa

Rossi ei tosin lähtenyt syyttelemään muita aika-ajon epäonnistumisestaan. Se oli oma ja tiimin yhteinen moka – sillä siisti.

Aika-ajossa seitsemänneksi 0,854 sekuntia huiman pohja-ajan takoneen Yamaha-tallikaverinsa Jorge Lorenzon takana päätynyt Rossi antoi ymmärtää, että taktiikasta kehkeytyi tällä kertaa täydellinen pannukakku.

– Tein ikävä kyllä paljon virheitä, koska meillä oli erilainen taktiikka, joka ei toiminut. Juutuin radalla ruuhkaan ja menetin aikaa.

Rossi etsi session lopulla vielä iskun paikkaa, turhaan. Senkin menettäminen painui omaan piikkiin.

– Minulla oli lopussa yksi tilaisuus parantaa kierrosaikaani, mutta tein kuudennen mutkan jarrutuksessa virheen ja ajauduin radalta. Tiedän, että potentiaalini olisi riittänyt viiden nopeimman nippuun, mutta tässä sitä nyt ollaan.

– Se on sääli, koska paransimme eilisestä ja kisavauhti vaikuttaa olevan ihan kelpo tasolla. Minulla on yhä mahdollisuudet hyvään kisaan, mutta vaikeaahan sen toteuttamista tulee kolmannesta lähtörivistä.

Rossi on MM-pisteissä kolmantena ennen kauden viidettä osakilpailua. Sarjaa johtavalla Hondan Marc Marquezilla on koossa 24 ja kakkosena majailevalla Lorenzolla seitsemän pistettä Rossia enemmän.
 

Uusin numero