Rossi kehottaa ”The Maniac” Iannonea rauhoittumaan

Argentiinan jäljiltä tuo viesti vain vahvistui: näin ei voi jatkua.

Iannone on erittäin lahjakas ja huippunopea kuljettaja, mutta muiden karu kuvaus ”liikkuvasta vaaramerkistä” ei ole sekään ikävä kyllä kaukaa haettu.

– Se, mitä Iannone teki Argentiinan kisan lopussa oli jo turhan vaarallista. Iannone ajaa liian aggressiivisesti ja myös minä sain maistaa sitä, kertoo Ducati-katastrofin myötä kuin lahjana toisen sijan kuitannut Rossi.

Argentiinan GP:n voittoon Hondalla huimistellut Marc Marquez sai Iannonen Ducatin ”siivestä” selkäänsä jo avausmutkissa ja Rossi oli vuostaan helisemässä kaverinsa kanssa Rio de Hondo-radan viitosmutkassa.

– Hän ohitti minut tavallaan väärässä paikassa ja menetin sen vuoksi kaksi sijaa. Andrean yritys on äärimmäisen kovaa, mutta aggressiivisuus menee jo paikoittain pahasti yli. Nyt on korkea aika rauhoittua, Rossi toppuuttelee ystäväänsä ennen ensi viikonvaihteessa ajettavaa Austinin GP:tä.

Iannonen ja Dovizioson sopimukset Ducatin kanssa umpeutuvat tämän kauden jälkeen. Toinen saa tehdä näillä näkymin tilaa Rossin nykyiselle Yamaha-tiimikaverille Jorge Lorenzolle.

Tuo kuljettaja saattaa sittenkin olla nimenomaan Iannone, jonka tiedetään saaneen houkuttelevan tarjouksen Suzukilta.
 

Uusin numero