Rossi karkasi komeaan voittoon Jerezin huutomyrskyssä

Rossin Yamaha-tallikaveri Jorge Lorenzo kävi kurkkaamassa ”Tohtorin” edellä toisella kierroksella yhden ohikiitävän hetken, mutta ei yhtään sen pitempään.

Rossi peitti kokemuksella Lorenzon hyökkäykset ja karkasi vääjäämättömästi myös kaksi peräkkäistä voittoa vyöllään Andalusiaan saapuneelta Hondan Marc Marquezilta.

Rossi oli karistanut Lorenzon jo 1,5 sekunnin päähän, kun 27 kierroksen kisasta oli ajettu seitsemän ensimmäistä.

Horisonttiin painellut Rossi kontrolloi siitä lähtien tilannetta mestarillisesti samalla kun Lorenzo ja Marquez kävivät omaa kapinaansa kakkossijasta.

Rossi keuli voittajana ruutulipulle 2,388 sekunnin marginaalilla Lorenzoon, joka pystyi pitämään Marquezin vajaan viiden sekunnin turvin takanaan. Voitto oli kymmenettä mestaruutta jahtavaalle Rossille, 37, jo uran 113:s. Espanjassa GP:ssä ykkössija oli Rossille kuninkuusluokan seitsemäs.

Rossi säteili taistelun jälkeen kilpaa vuorostaan Andalusian auringon kanssa.

– Tämä oli täydellinen viikonloppu ja pyörä oli kisassa aivan fantastinen!

– Otin hyvän lähdön ja fiilis oli heti alusta alkaen kohdallaan pyörään sekä ajamiseen. Pystyin puskemaan kovaa heti kättelyssä. Spesiaalivoitto, hehkutti Rossi.

Lorenzolle kakkossija oli myrkkyä, varsinkin kun voittajaksi ajoi Rossi.

– Ei se alun vauhti ollut niinkään kovaa, mutta minulla oli ongelmia läpi kisan renkaiden kanssa. Harmi, mutta minun oli laskettava vauhtia sen vuoksi, pudotteli Lorenzo.

Marquez ei kolmossijaa sen suuremmin surrut.

– Olin kaatua pari kertaa ja ajattelin, että nyt on rauhoitettava tilannetta. Turvasin 16 tärkeää pistettä ja se oli tällä kertaa oleellisinta.

Marquez johtaa edelleen sarjaa 17 pisteen erolla Lorenzoon. Rossi on kolmantena 24 pistettä Marquezin takana.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Le Mansin radalla Ranskassa.

Uusin numero