Rossi janoaa voittoa Le Mansista

Jorge Lorenzo latasi Yamahallaan ykköseksi Losailissa. Honda-kuljettajista Marc Marquez ja Dani Pedrosa tekivät vastaavan Austinissa sekä viimeksi Jerezissä.

Niin, onko nyt Yamahan Valentino Rossin vuoro, kun kausi jatkuu tulevana viikonvaihteena Le Mansin radalla Ranskassa? Kuninkuusluokassa on nähty eri voittajat neljässä ensimmäisessä kisassa viimeksi vuonna 2008.

– Le Mans on erittäin hyvä rata minulle. Olen yltänyt siellä kahtena edellisenä kautena podiumille niin kuivalla kuin märälläkin kelillä, Rossi viittaa Ducati-kausiensa harvoihin kohokohtiin.

– Toivon yltäväni vähintään samaan, sillä Le Mans on hyvä rata Yamahalle, jatkaa Rossi.

Tosin Jerezinkin piti olla Yamahan rata, mutta Pedrosa ja Marquez näyttivät loppujen lopuksi molemmat kaapin paikan Lorenzolle.

– Odotan innolla Le Mansia ja lähden sinne kovalla montivaatiolla Jerezin tapahtumien jäljiltä, lähettää aggressiivisemmasta ajotyylistä viime päivinä puhunut Lorenzo terveisensä Honda-leiriin.

– Ajoimme Espanjan GP:n jälkeen hyvät testit Jerezissä ja saimme ratkaistua muutamat ongelmat. Olen tehnyt aina hyvää tulosta ja ajollisesti miltei täydellistä työtä Le Mansissa ja olen siihen valmis tälläkin kertaa, julistaa Lorenzo.

Rossi muistuttaa Le Mansin usein niin epävakaista sääolosuhteista, jotka tuovat oman lisämausteensa kisatapahtumiin.

– Yleensähän sää on aika huono Le Mansissa.  Siellä saattaa olla tälläkin kertaa viileää ja märkää, mutta katsotaan nyt. Ei muuta kuin pyritään jälleen maksimisuoritukseen kuten aina, pyörittelee Rossi.

Marquez johtaa sarjaa pistein 61. Pedrosalla on koossa 58 ja Lorenzolla 57 pistettä. Rossin 43 pistettä oikeuttavat neljänteen sijaan.

Uusin numero