Rossi ja Marquez toppuuttelevat suomalaistallin tähden suoraa kohunousua MotoGP-luokkaan

Rossi ja Marquez kommentoivat molemmat omalta osaltaan tapaus-Milleria Saksan GP:n yhteydessä Sachsenringilla.

Molemmat olivat vakaasti myös sitä mieltä, että Millerin kannattaa ehdottomasti siirtyä ensi kaudeksi Moto2-luokkaan ja jättää idea Hondan kuninkuusluokan tuotantomallista muhimaan ainakaan vielä yhdeksi vuodeksi.

Moto2:sta hyvää oppia
myös kantapään kautta

Saksassa kauden neljännen voittonsa saavuttanut Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin Miller, 19, ja myös hänen henkilökohtaisena managerinaan toimiva Aki Ajo liputtavat hekin tiettävästi jälkimmäisen vaihtoehdon puolesta.

– Ajoin 125-kuutioisten mestaruuden jälkeen kaksi kautta Moto2-luokassa, josta hankin hyvää oppia tavallaan myös kaatumisten muodossa. Moto2 on mielestäni ehdottomasti oikea tie kohti isompia pyöriä ja MotoGP:tä, korostaa kaudella 2010 kullanhuuhdonnan Ajo Motorsportin riveissä käynnistänyt Marquez, 21.

Rossi julistautui jo alkukaudella Millerin suureksi faniksi. Hänkään ei haluaisi vaarantaa GP-sarjan yhden kirkkaimman timantin tulevaisuutta riskialttiilla harppauksella.

– Jack on tehnyt fantastista työtä Moto3-luokassa. Pidän paljon Jackista ja hän on erittäin hyvä kuljettaja, joka osaa hallita pyöräänsä loistavasti. Olen ehkä vanhoillinenkin, mutta minusta Jackin suora nousu MotoGP-luokkaan ei ole tosiaankaan hyvä idea. Olen oikeastaan vakuuttunut siitä. Harppaus on liian iso. Vie aikaa tottua ja omaksua kovempia vauhteja, Rossi alleviivaa.

Rossi nostaa Chilin
varoittavaksi esimerkiksi

GP-sarjassa vielä kaksi kautta jatkava Rossi, 35, julistautuu "vanhan linjan" kannattajaksi, eli perinteisesti luokka kerrallaan kohti MotoGP:tä.

– Minusta kuljettajan pitää ensin pyrkiä saavuttamaan mestaruus Moto2-luokassa, jonka jälkeen he voivat tulla paremmin valmistautuneina MotoGP:hen, kuten Bradl (Stefan), Marquez ja Espargaro (Pol). Harppausta on hyvin vaikea toteuttaa ilman kilpailemista Moto2:ssa.

Rossin maanmies Pierfrancesco Chili teki ainoinaan moisen hirmuloikan silloiseen 500-kuutioisten kuninkuusluokkaan. Rossi nostaa sen myös varoittavaksi esimerkiksi.

– Ja mitä siitä seurasi? Monia kaatumisia ja vakavia loukkaantumisia ilman voittoja.

Rossi painottaa, että Millerilla ei ole vielä kiire mihinkään.

– Hän on nuori ja hänellä on aikaa. Ja jos minä saisin valita, niin menisin tässä tapauksessa Moto2-luokkaan. Mutta voin olla myös väärässä. Ehkä Jack tulee kaudella 2015 MotoGP-luokkaan ja ajaa voitoista!, lataa Rossi.

Uusin numero