Rossi ja Lorenzo vs. toipilaat Le Mansin Bugatti-radalla

Rossi johtaa neljän kisan jälkeen MotoGP-luokan MM-sarjaa ja Lorenzolla on puolestaan tuoreessa plakkarissaan komea voitto Jerezistä.

Lisäksi lähimmät uhkaajat – Ducatin Andrea Doviziosoa lukuunottamatta – ovat Hondan Marc Marquezin johdolla yhä enemmän tai vähemmän toipilaina.

Tuohon toipilaskaartiin on liittynyt myös Ducatin Andrea Iannone, joka muljautti olkapäänsä kaaduttuaan Mugellossa ajetuissa testeissä.

Marquez: ”Sormi on
jo paljon parempi”

Tilastot tosin puhuvat Hondan puolesta Le Mansin 4,2 kilometrin mittaisella Bugatti-radalla, sillä Marquez tuuletti viime vuonna Ranskan osakilpailun voittoa.

Radoille käsileikkauksen jäljiltä vihdoin palaava Marquezin tallikaveri Dani Pedrosa oli puolestaan ykkönen vuonna 2013.

– Minulla on ollut mahdollisuus levätä Jerezin jälkeen ja tunnen itseni nyt huomattavasti vahvemmaksi. Tohtori Mir (Xavier) tarkasti sormeni ja se on parantunut erittäin hyvin. Niin, ja lisäksi pidän Le Mansin radasta, Marquez lähettää terveisensä ensisijaisesti Yamahan leiriin.

Marquez on saavuttanut Lorenzon tavoin tähän mennessä yhden voiton, joka näki päinvalonsa Austinissa. Qatar ja Argentiina ovat olleet puolestaan Rossin heiniä.

Rossilla on tontti Le
Mansin podiumilla

Kuninkuusluokassa yhteensä jo 200 podiumsijoitusta saavuttanut Rossi ajoi viime vuonna Le Mansissa toiseksi.

”Tohtori” on tykittänyt voittoihin Ranskassa vuosina 2002, 2005 ja 2008, kuitannut kakkossijat viime kauden ohella 2003, 2010 ja 2012, sekä päätynyt kolmanneksi 2000, 2001 ja 2011.

Ei siis mikään ihme, että Rossille ranskalainen visiitti on aina mieleen.

– On taas mukavaa tulla Le Mansiin. Pidän tästä radasta, vaikka se onkin vuosi toisensa jälkeen vähän erilainen, Rossi viittaa tunnetusti oikullisiin sääolosuhteisiin.

Rossi ei suostu luonnehtimaan Le Mansia Hondan temmellyskentäksi.

– Ranskan GP on ollut yleensä hyvä kisa Yamahalla ja minulle, mutta viime vuonna Marc oli liian vahva. Uskoisin, että hän on sitä myös tulevana viikonvaihteena, mutta kuten sanoin, pidän tästä radasta ja erityisesti sunnuntaina iltapäivällä!, heittää Rossi.

Lorenzo nauttii
jokaisesta hetkestä

Lorenzo palasi Jerezissä terävimmälle huipulle täydellisyyttä tapailleella suorituksella.

– Se oli mahtava voitto, mutta pitää muistaa, että Le Mans on täysin erilainen rata Jereziin verrattuna. Ja lisäksi myö sää on aina arvaamaton. Lähden kuitenkin luottavaisin mielin Le Mansin viikonvaihteeseen, sillä Yamahalla on tehty täällä aina hyvää tulosta.

Lorenzo on sarjassa kolmantena pistein 62. Rossilla on koossa 82 ja Doviziosolla 67 pistettä. Marquezin 56 pistettä oikeuttavat neljänteen sijaan.

– En ajattele pistetilannetta, vaan otan päivän sekä jokaisen kaarteen kerrallaan yrittäen tehdä parhaani ja pyrkimällä nauttimaan ajamisesta kaikissa sesssioissa, linjaa Lorenzo.

https://www.youtube.com/watch?v=y_E-5mUamwY
 

Uusin numero