Rossi ja Crutchlow järjestivät upean show’n Australian GP:ssä

Hondan LCR-tiimissä kilpaileva Crutchlow saavutti kauden ja samalla uransa toisen kuninkuusluokan voiton 4,218 sekunnin erolla Yamahalla myös kaksi seuraavaa kautta jatkavaan Rossiin.

Podiumtrion täydensi Suzukin Maverick, joka siirtyy ensi kaudella Rossin tallikaveriksi. Vinales jäi voittajasta 5,309 sekuntia.

Maailmanmestaruuden viikko sitten varmistanut Hondan Marc Marquez oli tehdä kauden kolmanneksi viimeisestä osakilpailusta voiton osalta tylsän.

Paalupaikkamies Marquez singahti Phillip Islandin kuivalla radalla jo hyvissä ajoin karkuteille, mutta matkanteko päättyi kahdeksannella kierroksella tylysti kaatumiseen radan neljännessä mutkassa.

– Otin riskejä heti kisan alusta alkaen ja tein sitten ratkaisevan virheen jättämällä jarrutuksen liian myöhäiseksi. Se oli puhtaasti oma vikani, enkä syytä suinkaan renkaita, alleviivasi tiimiltään anteeksi pyydellyt Marquez.

Crutchlow oli matkassa vastaavalla kovemmalla eturenkaalla kuin Marquezkin.

– Kieltämättä, olin peloissani Marcin kaaduttua. Lisäksi kaaduin kolme vuotta sitten tällä radalla aivan kisan lopussa. Tein tänään 10-12 viimeisellä kierroksella sen, mikä oli tarvis, enkä lähtenyt puskemaan riskillä.

Marquezin kaatumisen aikoihin ja jo sitä ennenkin kilpailun kovimpia kierrosaikoja takonut Rossi tiesi ja tunsi, että vauhdissa löytyy.

– Olin luottavainen. Löysimme vauhdin aamulla, Rossi viittasi warm up-sessioon.

– Tämä kisa oli todella hauska kisa erityisesti ensimmäisen kierroksen osalta. Lähdin myöhemmin taistelemaan voitosta ja yritin saavuttaa Calia, mutta hän oli tänään liian vahva. Onnittelut hänelle voitosta, pudotteli otettaan MM-hopeaan vankistanut Rossi.

Rossin kanssa hopeasta vääntävä Yamaha-tallikaveri Jorge Lorenzo päätyi Australiassa kuudenneksi. Vinalesin ja Lorenzon väliin kiilasivat Ducatin Andrea Dovizioso ja Yamahan Tech 3-tiimin Pol Espargaro.

Kausi jatkuu ensi viikonloppuna Sepangin radalla Malesiassa.

Uusin numero