Rossi huippunopeasta saariradasta: ”Fantastinen, mutta myös vaarallinen”

– Phillip Island on fantastinen rata ja upea paikka, josta pidän paljon. Siellä saattaa kuitenkin olla tähän aikaan vuodesta kylmää ja silloin ajaminen voi olla todella vaarallista, muistuttaa Rossi.

Rossi ja tätä 14 pisteen päässä vaaniva Lorenzo poistuivat viime sunnuntaina kypärät kallellaan Japanin Motegista. Molemmat kaatuivat ja Hondan Marc Marquez poimi maailmanmestaruuden tyylipuhtaasti talteen.

– Huonoa on se, että en saavuttanut pistettäkään Motegista. Hyvää puolestaan on se, että osoitin olevani iskussa, Motegissa paalulle painellut Rossi luonnehtii.

Rossilla on tältä kaudelta plakkarissaan jo neljä nollakisaa. Jäljellä vielä kolme GP-viikonvaihdetta.

– Olemme testanneet Michelinin renkaita Phillip Islandilla, mutta ikävä kyllä palaan tänne toistaiseksi erittäin huonon kauden jälkeen. Se on paperilla huonoin kauteni, Rossi lataa kaunistelematta nollakisoihinsa viitaten.

Lorenzo pystyi taistelemaan Motegissa voitosta kaatumiseen asti, vaikka hän sortuikin väärään rengasvalintaan.

– Minun ja Valen kaatumiset auttoivat Marcin mestaruuden. Rehellisesti sanottuna Marc kyllä ehdottomasti ansaitsee mestaruutensa. Hän on ollut kauden varmin kuljettaja, korostaa Lorenzo.

Lorenzo ajoi viime kaudella Australian GP:ssä toiseksi Marquezin takana.

– Onhan tämä vähän erikoinen tilanne saapua Phillip Islandille, koska henkilökohtainen mestaruus on jo ratkaistu. Tavoitteeni kauden kolmessa viimeisessä kisassa on saavuttaa MM-hopea, julistaa Ducatille siirtyvä Lorenzo.

Phillip Islandin radalla on mittaa 4448 metriä. Lorenzo on kiertänyt sen nopeammin kuin kukaan muu. Paalupaikkaennätys 1.27,899 syntyi kaudella 2013.

Stoner ei tarttunut
villiin korttiin

Marquezin ja Lorenzon kanssa viime vuonna Australian GP:n podiumille kivunnut Ducatin Andrea Iannone loistaa tällä kertaa poissaolollaan. Mies potee edelleen selkäänsä ja tuuraavana kuljettajana jatkaa Hector Barbera.

Ducati yritti taivutella testikuskiaan ja Phillip Islandin ehdotonta legendaa Casey Stoneria tarttumaan villin kortin tilaisuuteen, mutta aussi kieltäytyi kunniasta Japanin GP:n tapaan.

Harmi, todella harmi.
 

Uusin numero