Rossi heitti Marquezille haasteen vuorostaan motocrossissa

Rossin kotikaupunkinsa Tavullian lähettyville rakennuttamalla ”Moto Ranchilla” on kurvaillut iso tukku nimimiehiä mukaan lukien jo lähes vakiovieraisiin lukeutuva crossiässä Tony Cairoli.

Kuninkuusluokan komeetan ja viimeisen päälle kilpailuhenkisen Marquezin tiedetään hänenkin olevan tekijämies myös crossipyörän puikoissa. Kaikki ennusmerkit viittaavat siis siihen, että odotettu yhteenotto toteutuu.

– Valentino kutsui minut jo jokunen aika sitten radalleen. En ole kuitenkaan vielä ehtinyt harkita asiaa sen tarkemmin, mutta olisihan se varmasti mielenkiintoista, innostuu Marquez, 20.

Marquezia 14 vuotta vanhempi Rossi on pohjustanut crossikisaa jo pitemmän aikaa.

– Jutustelemme usein, miten harjoittelemme GP-viikonvaihteiden välillä. Kyllä, jos siihen tarjoutuu pienikin tilaisuus, niin menen sinne, Marquez vastaa Rossin haasteseen.

Rossi on kuviosta innoissaan.

– En osaa vielä sanoa, milloin pyrimme järjestämään tuon crossikisan. Kenties Misanon jälkeen, kun Marc on Italiassa, Rossi viittaa syyskuun puoliväliin ajoittuvan San Marinon GP:n tietämille.

Rossin järjestämien crossikisojen suosio on ollut aina taattu. Marquezille kutsu espanjalaisena on kunnia-asia, sillä Rossin ranchille riittää tunkua.

– Viime vuonna mukana olivat Colin (Edwards), Corti (Claudio), Corsi (Simone) ja monia muita italialaiskuljettajia, Rossi luettelee.

Uusin numero