”Rossi halutaan nähdä voittajana” – tallikaverin huima suosio ei hetkauta kivikasvoista mestaria

– En ole ollut koskaan huolissani siitä, että Rossi kiinnostaa enemmän mediaa ja vetää enemmän kuvaajia ympärilleen. Minusta on jopa aivan normaalia myös se, että Yamaha näkee hänet suosionsa ansiosta mieluummin voittaja, sillä sitä kautta pyöriä myydään enemmän, kauden ensimmäistä testijaksoa Malesiassa dominoinut Lorenzo toteaa Motorsport.com-sivustolla.

Lorenzo ei ole luonteeltaan lähellekään yhtä avoin kuin Rossi tai Hondan Marc Marquez. Pahimmat särmät ovat hioutuneet kolmen kuninkuusluokan mestaruuden myötä, mutta siitä huolimatta Lorenzoa luonnehditaan yhä ”MotoGP-jöröksi”.

Sekään ei voimiensa tunnossa olevaa Mallorcan miestä haittaa tai hetkauta.

– Minulle tärkeintä ovat voitot ja mestaruudet. Haluan tulla kaikkien aikojen menestyneimmäksi Yamaha-kuljettajaksi. Se olisi unelma, alleviivaa myös Ducatin kiikarissa oleva Lorenzo.

– Yamahalla minulle merkitsee vain se, että saan vastaavan kaluston kuin Rossi. Tämä on japanilainen yritys, joka suhtautuu työhönsä erittäin vakavasti ja joka on tukenut minua aina parhaansa mukaan, Lorenzo jatkaa.

”Mestaruuteni jätti
muutamat kylmiksi…”

Lorenzon, 28, ja Rossin, 36, välinen vääntö viime kauden mestaruudesta huipentui värikkäiden vaiheiden jälkeen Valenciassa ajettuun päätöskisaan. Lorenzo nappasi tittelin viiden pisteen turvin.

– On totta, että tiimissämme vallitsi osittain outo tunnelma. Tilanne olisi ollut tietenkin erilainen, jos vain toinen Yamaha-kuljettajista olisi taistellut mestaruudesta. Mestaruus jätti muutama ihmisen tavallaan kylmäksi, myöntää Lorenzo.

Yamaha putsasi viime kaudella koko mitalipöydän vieden nimiinsä myös valmistajien ja tiimien mestaruudet.

– Tiimissämme on erittäin hyvä rakenne ja saavutimme triplan. Ilman kilpailukyistä kaksikkoa se ei olisi mahdollista, Lorenzo viittaa Rossin puoleen.

Rossi tekee tulevana keväänä ison ratkaisun upean uransa jatkossa.

– Olen sitä mieltä, että viime kauden vauhdin perusteella Rossi voisi hyvinkin solmia vielä yhden jatkosopimuksen, vinkkaa Lorenzo.

MotoGP-luokan toinen talvitestijakso ajetaan viikon kuluttua, eli 17.-19. helmikuuta Phillip Islandin radalla Australiassa. Mika Kallio testaa KTM:n MotoGP-luokan pyörää samoihin aikoihin Jerezin radalla Espanjassa.
 

Uusin numero