Rossi haluaa nimensä historiankirjoihin vanhimpana GP-voittajana

Päättyneellä kaudella MotoGP-luokan MM-hopeaa ajaneen Rossin nykyinen sopimus Yamahan kanssa ulottuu kauden 2016 loppuun. Helmikuussa syntymäpäiviään viettävällä Rossilla on ikää silloin 37 vuotta.

– Olen silloin tosiaankin 37 vuoden ikäinen ja haluan saavuttaa tuolloin GP-voiton historian vanhimpana kuljettajana. En tiedä, mitkä ovat tarkalleen nuo nykyisen ennätyksen lukemat, mutta tiedän, että voittaja oli 37 vuoden ikäinen, Rossi toteaa Speedweekin haastattelussa.

Nykymuotoisen MM-sarjan tarkka ennätyslukema on 37 vuotta ja 235 päivää. Se on Troy Baylissin käsialaa.

Bayliss ajoi tuolloin Ducatilla tuuraavana kuljettajana ykköseksi kauden 2006 päätösosakilpailussa Valencian Ricardo Tormo-radalla.

Tosin Baylisskin on kaikkien aikojen tilastossa vasta kahdeksannella sijalla, jos mukaan lasketaan 500-kuutioisten kultaiset vuodet. Nykymuotoisen MM-sarjan katsotaan käynnistyneen kaudella 2002.

Kaikkien aikojen vanhin GP-voittaja on Fergus Anderson, joka tervehti 500-kuutioisten kisan voittajana ruutulippua vuonna 1953 Montjuichin radalla. Andersonilla oli silloin ikää 44 vuotta ja 237 päivää.

Seuraavina listalla tulevat Jack Findlay (42 vuotta ja 85 päivää) ja Les Graham (41 vuotta ja 21 päivää).

Mikäli Rossi päättäisi yrittää myös Andersonin ennätyksen rikkomista, niin hänen pitäisi ajaa MotoGP-luokassa edelleen kaudella 2023.
 

Uusin numero