Rossi esitteli Moto3-tiiminsä Tavulliassa: ”Nuoret kuskit virittävät minutkin kisafiilikseen”

KTM-pyörillä kilpailevan tiimin uudeksi päälliköksi kutsuttiin viime kauden jälkeen espanjalainen Pablo Nieto, joka korvaa italialaisen Vittoriano Guareschin.

Molemmat kuljettajat sen sijaan tulevat saapasmaasta, kuten tiimin luonteeseen oleellisesti kuuluu. Näistä kuljettajista kokeneempi ja GP-voittoja tilillään omaava Romano Fenati saa rinnalleen Andrea Mignon.

Yamahan kanssa tällä erää kauden 2016 loppuun sopimuksen omaava Rossi, 36, auttaa ja opastaa kuljettajiaan minkä MotoGP-luokan kiireiltään ehtii.

– Pyrin seuraamaan kuljettajiemme esityksiä radalla ja antamaan neuvoja aina vain kuin ehdin. Tarjoan apuani enemmän Mignolle, koska Fenatilla on jo paljon enemmän kokemusta, kertoi Rossi.

Yhdeksänkertainen maailmanmestari totesi samaan hengenvetoon, että apu on tavallaan molemminpuolista.

– On erinomainen tapa päästä itsekin kisafiilikseen, kun seuraan Moto3-luokan kilpailuja varikkoboxista käsin.

GP-sarjan pienimmän luokan kisastartithan Rossi silmäilee tuttuun tapaan aitiopaikaltaan varikkomuurilta.

Rossi odottaa isolla mielenkiinnolla
Qatarissa ajettavaa MM-kenraalia

MotoGP- ja Moto3-luokilla on molemmilla kaksi talvitestijaksoa takanaan.

MotoGP-luokka ajaa MM-sarjan viimeistelytestin 14.-16. maaliskuuta Losailin radalla Qatarissa ja Moto3 yhdessä Moto2:n kanssa heti sen perään Espanjan Jerezissä.

– Odotan innolla ja mielenkiinnolla ensi viikon testejä Qatarissa, koska Losailin rata sopii Yamahalle Sepangia paremmin. Sepang puolestaan istuu Hondalle meitä paremmin, Rossi viittaa kahteen aiempaan ja Marc Marquezin mestarillisesti Malesiassa hallitsemaan testijaksoon.

Rossi uskoo, että Qatarin testit tarjoavat paljon osviittaa alkavalle kaudelle.

– Qatar tulee antamaan tarkempaa tietoa siitä, millaisiksi voimasuhteet kaudella 2015 muodostuvat. M1-pyörämme on ehdottomasti parempi kuin vuosi sitten.

Honda-kaksikon Marquez-Dani Pedrosa ja Yamaha-duon Rossi-Jorge Lorenzo ennakoidaan erottuvan jälleen muista. Maailmanmestarin löytyminen tuon kvartetin ulkopuolelta edellyttää ihmettä.

– Lorenzo ja Pedrosa ovat viime kautta nopeampia. Meidän kolmen tulee tehdä kaikkemme pysäyttääksemme Marquezin voittokulku, alleviivaa kaudella 2014 hopeaa kuitannut Rossi.

Uusin numero