Rossi esitteli Moto3-luokan tiimin kuraisella Ranchillaan Tavulliassa

Rossi esitteli KTM-pyörillä kilpailevan Sky-VR46-tiimin kotikaupunkinsa Tavulliaan rakennuttamallaan Ranchillaan, jonka rataa on kiertänyt parin viime vuoden kuluessa iso tukku nimekkäitä moottoripyöräurheilijoita Tony Cairolista lähtien.

Glamour oli tosin tällä kertaa kaukana tyypillisestä, MotoGP-sarjaan liittyvästä presentaatiosta. Maestro itse samoin kuin kuljettajat saapuivat keskiviikkoiltana median tentattavaksi kuran kuorruttamia sateen piiskaamalta radalta.

– Säästäkin huolimatta täällä on kuitenkin aina kiva ajaa ja pitää hauskaa, huikkasi hyväntuulinen Rossi.

Kovia kuljettajia
MM- ja CEV-sarjaan

Rossi pyrkii todenteolla palauttamaan italialaiskuljettajia takaisin espanjalaisten valtaamalle MotoGP-sarjan huipulle – unohtamatta tässä haastavassa projektissa tietenkään omaa rooliaankaan kuninkuusluokan puitteissa.

Rossin nimeä kantavan ja myös Ranchin hiekkapintaisella radalla paljon harjoittelevan Akatemian kuljettajiin lukeutuvat Fenatin ja Bagnaian lisäksi muun muassa Luca Marini, Andrea Migno ja Nicolo Bulega.

Rossin velipuoli Marini, Migno ja Bulega pistetään kasvamaan korkoa CEV-sarjaan, jossa yhteistyötä tehdään espanjalaisen Jorge Martinez ”Asparin” kanssa.

– Tavoitteemme on kouluttaa ja antaa mahdollisuus sellaisille kuljettajille, jotka sen todellakin ansaitsevat. Niin, ja Akatemiaan kuuluu vain italialaisia kuljettajia. Se on nimenomaan tämän koko kuvion tarkoitus, alleviivasi Rossi.

”Fenatilla on mahdollisuudet
yltää MM-osakilpailuvoittoihin”

Sky-VR46 tulee Moto3-luokan MM-sarjaan vahvalla ryhmällä tiimin manageria, eli Vittoriano Guareschia myöten. Guareschi on paiskinut viime vuodet töitä MotoGP-luokassa Ducatin tehdastiimin päällikkönä ja vielä jokunen aika sitten myös testikuljettajana.

Rossi ei kuitenkaan – ei ainakaan vielä – lähde asettamaan varsinaisia tulostavoitteita tiimilleen.

– Tärkeintä on toimia hyvänä tiimiä ja tavoitella sitä kautta kärkeä. Uskon, että Romanolla (Fenati) on ensi kaudella ja hyvällä pyörällä kaikki mahdollisuudet saavuttaa MM-osakilpailuvoittoja. Hän on ehtinyt esittää jo aiemminkin vahvoja tuloksia. Romanossa ja Francescossa (Bagnaia) riittää kyllä potentiaalia, Rossi painotti.

Rossin tiimin taloudellinen tilanne on sekin varmuudella vankalla pohjalla.

– En tosin odota, että pääsemme niinkään tienaamaan tällä. Taloudellisesti tämän projektin tavoite on pikemminkin välttää tappiota, heitti Rossi tuttuun tyyliinsä.

MotoGP-luokassa seitsemän maailmanmestaruutta saavuttanut Rossi korosti samassa yhteydessä, että haluaisi jatkaa uraansa ensi vuoden jälkeen yhä kaksi kautta ja nimenomaan Yamahalla.

– Katsotaan sitten sen jälkeen, tuleeko minusta sanan varsinaisessa merkityksessä tiimipäällikkö. Sanoisin, että enemmänkin eräänlainen valvoja, Rossi jatkoi pilke silmäkulmassaan.
 

Uusin numero