”Rossi ei ole liian vanha mestariksi” – Tohtorille taustatukea yllättävältä taholta

– Rossi ei ole tosiaankaan liian vanha voittamaan maailmanmestaruutta. Hänellä on yhä olemassa kaikki avut siihen. Maratonejakin on voitettu 40-vuotiaana, lataa nykyisin Ducatin testikuljettajana toimiva kuninkuusluokan tuplamestari Stoner.

Yamahalla myös kaudet 2017 ja 2018 jatkavan Rossin ja Stonerin välit eivät ole olleet koskaan parhaat mahdolliset, mutta keskinäinen kunnioitus kilvanajajina on molempien taholta korkealla.

– Rossilla on mahtava tiimi, hän on moninkertainen mestari ja hän ajoi jo viime vuonna taas mahtavasti. Kaikki on tällä kaudella yhä mahdollista. Hän omaa sen kaiken, jolla on mahdollista tuoda kymmenes mestaruus kotiin, sanoo Stoner.

Viimeksi Assenin karuissa olosuhteissa kärjestä kaatunut ja itseään junnuvirheestä moittinut Rossi on kahdeksan GP:n jälkeen pisteissä kolmantena Hondan Marc Marquezin ja tallikaverinsa Jorge Lorenzon takana. Kapina jatkuu tulevana viikonvaihteena Sachsenringin radalla Saksassa, ennen kuin kesälaitumet kutsuvat.

Stonerin kanssa jo vuosia hyvää pataa ollut Lorenzo siirtyy kahdeksi seuraavaksi kaudeksi kovan kohun saattelemana Ducatille.

Varikoilla on pyörinyt huhu, jonka mukaan Stoner ryhtyisi samalla Lorenzon valmentajaksi vastaavassa roolissa, missä Luca Cadalora häärää Rossin taustoilla.

– Se ei pidä paikkaansa, mutta toki teen kaikkeni auttaakseni Jorgea sopeutumaan uuteen tiimiin ja uuteen pyörään, vahvistaa Stoner.
 

Uusin numero