Rossi ei näe vihanpidolle loppua: ”Pelkään, mitä Marquezin kanssa ensi kaudella tapahtuu”

– Minulla on paljon intohimoa tähän lajiin, enkä muuta tulevaisuuden suunnitelmiani sen vuoksi, mitä on tapahtunut. Jatkan työtäni, vakuuttaa Valencian perinteisestä mitaligaalasta poissaolollaan loistanut MM-hopeamitalisti Motorsport.com-sivustolla.

Tilanne on ainakin juuri nyt siksi tulenarka, että moni spekuloi jopa pelonsekaisin tuntein kautta 2016 Rossi mukaan luettuna.

– Pelkään mitä ensi vuonna tapahtuu, enkä tiedä mihin tämä päätyy. Siksi, että Marquez on kuljettaja, joka voi päättää olla voittamatta kisaa vain aiheuttaakseen harmia toiselle, pudottelee Rossi.

Rossi syytti Hondaa kuskaavaa Marquezia Australian GP:stä lähtien siitä, että tämä auttaa Lorenzoa mestariksi. Valencian päätöskisan jälkimainingeissa Rossi luonnehti Marquezia maailmanmestari Lorenzon henkivartijaksi.

Marquez tietenkin kiisti väitteen ja Honda-pomo Shuhei Nakamoto toi tämän tueksi oman arvovaltansa peliin painottamalla, että Rossin toistuvat syytökset eivät vastaa todellisuutta.

”Marquez kertoi koko
viikonvaihteen valheita”

Rossi, 36, puolestaan jatkaa nykyisen perivihollisensa ryöpytystä tuoden julki huolenaiheen siitä, että Marquezin pitäisi olla vielä vuosia yksi kuninkuusluokan johtavista kuljettajista.

– Marquez on MotoGP-luokan tulevaisuus. Hän on mahtava lahjakkuus, hän on vasta 22-vuotias ja hänellä on monta vuotta uraa jäljellä. Mutta Marquez potki kaikkia munille kertomalla koko viikonvaihteen (Valencia) valheita sanomalla, että hän tekee kaikkensa voittaakseen Lorenzon, koska se on tärkeää Hondalle. Sitten hän teki kisassa kuitenkin täysin päinvastoin.

– Olemme olleet kautta aikojen ylpeitä MotoGP:stä, koska radalle mennessämme annamme aina kaikkemme. Tästä päivästä (sunnuntai) lähtien jokin on muuttunut, jatkoi Rossi.

Rossin mukaan hän kertoi jo torstaina MotoGP-pomoille, mitä sunnuntai tuo tullessaan.

– He totesivat, että se on mahdotonta. Ja sitten tapahtuikin täsmälleen niin, kuten olin heille kertonut.
 
Pitääkö Yamahan pistää Rossin
ja Lorenzon suut suppuun?

Rossi ja hänen tallikaverinsa Lorenzo ovat hekin olleet viime viikkoina enemmän tai vähemmän tukkanuottasilla. Molempien kommenttien sävy on muuttunut päivältä tylymmäksi.

Rossi kuitenkin uskoo, että tilanne rauhoittuu tältä osin ensi kauteen mennessä. Jos ei muuten, niin molempien työantajana Yamaha yhteistyökumppaneineen tulee pitämään siitä huolen. Se on jo tässä vaiheessa selviö, että julkiselle räksytykselle lyödään piste.

– En näe, että tiimikaveruus Lorenzon kanssa tulee olemaan ensi vuonna iso ongelma, Rossi muotoilee.

Lorenzo tähdensi uransa kolmannen MotoGP-luokan mestaruuden saavutettuaan, että hän todellakin ansaitsi sen. Lorenzo vetosi myös tilastoihin alleviivaamalla olleensa Rossia kaikessa parempi.

– Ansaitsen mestarina myös enemmän kunnioitusta, latasi fanien tunteet laidasta laitaan jakava Lorenzo.

Lorenzo antoi palaa espanjalaisessa mediassa surutta Rossin suuntaan.

– On ilmeistä, että sarjassa on nuorempia kuljettajia, jotka ovat häntä (Rossi) nopeampia. Emme tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta hänelle tulee tapahtumaan se sama kuin minullekin joskus. Tämä oli hänen viimeinen mahdollisuutensa saavuttaa mestaruus, sivaltaa Lorenzo.

Lorenzo päätti vielä lisätä löylyä kiukaalle.

– Täytyy tuntua turhauttavalta, että häneltä ei löytynyt vauhtia lisävoittoihin ja niiden myötä suurempaan piste-etuun Valenciaan tultaessa.

Lorenzo kukisti Rossin GP-voitoissa lukemin 7-4.

Uusin numero