Rossi ajoi päin punaista aika-ajossa: 2000 euron sakot – paalupaikkaan ei kajota

Sarjaa Yamahalla johtava Rossi samoin kuin kakkosruudun Suzukilla lunastanut Aleix Espargaro ampaisivat turhankin innokkaina perjantaina ajettuun MotoGP-luokan aika-ajoon.

Varikkosuoralla paloi näet siinä vaiheessa vielä punainen ”liikennevalo” sen merkiksi, että radalle ei ollut menemistä. Samoin punaiset liput olivat merkkinä siitä, että aika-ajo2 ei ollut vielä käynnistynyt.

Rossin ja Espargaron vilppilähtö oli lähinnä kosmeettinen, eikä sillä ollut merkitystä aika-ajon tuloksiin, mutta säännöt ovat sääntöjä.

Kilpailun johto totesi, että Rossi ja Espargaro olivat saaneet tempauksellaan ”kohtuutonta etua”. Sakkojen lisäksi heidän ensimmäiset nopeat kierroksensa pyyhittiin pois tilastoista. Se oli sinänsä täysin merkityksetöntä.

Rossi ajoi aika-ajossa yhdeksän kierrosta. Hän viimeisteli kauden ensimmäisen paalupaikkansa toiseksi viimeisellä kierroksella.

Espargaro puolestaan kiersi Assenin 4,5 kilometrin mittaisen radan 15 minuutin mittaisessa sesiossa kahdeksan kertaa. Hän oli nopeimmillaan kuudennella kierroksella.

Kauden kahdeksannen MM-osakilpailun kisatapahtumat käynnistyvät tänään klo 12, jolloin Moto3-luokka valtaa perinteikkään radan.

Moto2-luokan kisa starttaa klo 13.20 ja MotoGP-luokan taistelu alkaa klo 15.00.

Moto3:ssa on määrä ajaa 22, Moto2:ssa 24 ja MotoGP:ssä 26 kierrosta – siis jos sääolosuhteet sen sallivat.

Pelätty sade on pysytellyt paria satunnaista pisaraa lukuunottamatta ainakin vielä poissa Assenin yltä.