Roos kärjessä Krouvinummella – Söderbergistä tuli takaa-ajaja

Perinteisessä kauden avauksessa Krouvinummen radalla Söderberg toki eteni ripeästi, mutta kaatuilu vei mahdollisuudet ensimmäisen erän lopussa. Kotikulmillaan ajanut Joni Roos johtaa viikonlopun kokonaiskisaa ansaitusti.

Päivän, ja koko kauden ensimmäisessä A-luokan kisaerässä Söderberg pääsi kärjessä viimeiselle kierrokselle, kun jo reilu puolituntinen oli tahkottu. Roos oli kuitenkin ehkä vielä odotettuakin kovemmassa iskussa ja hiosti vain reilun sekunnin takamatkalta. Kun Söderberg lipsautti nurin päätöskierroksella, sai Roos ajaa kaikessa rauhassa erävoiton.

Kauden ensimmäinen erä kirjattiin Roosin nimiin reilun kahdeksantoista sekunnin marginaalilla Teemu Lehtiseen. Riku Rouhiainen ehti myös Söderbergin ohi vieden kolmospaikan. Nelossijan Söderberg sai sen sijaan pidettyä niukasti ennen Juuso Matikaista.

Toinen erä oli loppujen lopuksi täysin Roosin ja Söderbergin. Lähdöstä kärkeen pamautti kuitenkin Miska Aaltonen, hallitseva veteraanien Suomen Cup-mestari kirjasi ensimmäisen kierroksen nimiinsä. Tämän jälkeen mentiin pari kierrosta Söderbergin johdolla, kunnes Roos tuli takaa ja paineli ohi. Roosille johdettuja kierroksia ei kuitenkaan kertynyt kuin neljä, kunnes Söderberg puristi jälleen ohi.

Erän loppupuolen reilun vartin aikana kärkikaksikko kävi tiukkaa vääntöä, mutta tällä kertaa Söderberg kesti. Kärkiparin etumatka kolmanneksi ajaneeseen Lehtiseen venähti reiluun puoleen minuuttiin. Matikainen jatkoi tasaisen varmasti ollen neljäs. Viidentenä ruutulipulle saapui ensimmäistä kauttaan A-luokassa kilpaileva Lari Jukola.

MXJ-luokassa nähtiin suvereeni suoritus, kun Miro Sihvonen ajoi kummassakin erässä voittoon lähes kahdenkymmenen sekunnin erolla ennen Emil Silanderia. MXA:n tapaan myös "nuorisoluokka" jatkaa kisaa sunnuntaina kahdella erällä.

Vain lauantaina kisaavissa luokissa Niko Parkkinen pokkasi ykkössijan MXB:ssä erävoiton ja kakkossijan turvin. Tämän aikuisharrastajien luokan seuraavat sijat jäivät Varsinais-Suomeen Janne Metsämäen ja Olli-Pekka Hörkön toimesta. Veteraaneissa kummankin erän kolmen kärki oli selvää peliä, Tommi Laine paineli voittoihin ennen Esa Mujusta ja Aki Kuorttista.

MXA:n ja MXJ:n kisa siis jatkuu sunnuntaina kahdella kisaerällä. MXB:n ja MXV:n sijaan sunnuntain kisaohjelmassa ovat myös MXC/B-junioriluokka ja MX125.
 

Uusin numero