Roni Nikander kovaa kyytiä Päitsi-kilven ja EM-kullan kimppuun

Nikanderin kausi alkoi jo tammikuussa Karkkilan kansallisessa kilpailussa, josta tuli luokkavoiton lisäksi yleiskilpailun voitto. Siellä ei vielä ollut koko paketti aivan optimaalisessa säädössä, mutta ennen Kangasalan SM-kisaa tehdyt muutokset ja ajoon hankittu rauhallisuus auttoivat suorituksen paranemiseen.

Kalusto ja mies ovat pelanneet kahdessa alkukauden kilpailussa loistavasti ja tulostakin on syntynyt.

Kangasalan kilpailu sujui alusta lähtien Nikanderin hallinnassa hänen seuraillessaan kanssakilpailijoiden vauhtia. Tarvittaessa otettiin pari napsua lisää vauhtiin ja luokkavoitto tuli lopulta noin 45 sekunnin turvin.

– Reitti kesti hyvin runsaan kilpailijajoukon röykytyksen ja reitti saikin kiitosta ajajilta. Vain kilpailun toinen maastokoe tuotti vaikeuksia reitin syheröisyyden vuoksi, kommentoi Nikander.

Kauden SM avaus alkoi siis parhaalla mahdollisella tavalla eli voitolla.

– Tästä on hyvä lähteä valmistautumaan Päijänteen ympäriajoon, josta jaetaan molemmilta kilpailupäiviltä täydet SM-pisteet. Mitään muuta tavoitetta ei voida asettaa, kuin molemmilta päiviltä täydet pisteet ja vieläpä toiveissa olisi toinen kiinnitys Päijänne-kilpeen, suunnittelee Nikander.  

Päijänteen jälkeen Nikanderin pyörän renkaista riisutaan nastat pois ja suunnataan katseet kohti Italian EM-osakilpailua, joka ajetaan huhtikuun alkupuolella.

EM-sarjassa ajetaan yksi kisa myös Suomessa, eli elokuussa Jämsässä. Nikanderin tavoitteena sarjassa on mestaruus.
 

Uusin numero