Roni ​Kytöselle ensimmäinen cross countryn SM-osakilpailuvoitto Jämsässä

Kytönen lähti vahvalla itseluottamuksella Jämsän Seudun Moottorikerhon (JSMK) isännöimään kauden kolmanteen SM-osakilpailuun. Kytönen oli sarjassa mukana ensimmäistä kertaa.
 
– En ajatellut asiaa, mutta onhan se extra hienoa, että olen voittanut tänä vuonna niin monessa eri lajissa ja sarjassa.  Tuntuu aina hyvältä voittaa SM:iä, koska ne ovat Suomen kovimpia kisoja, 17-vuotias Kytönen iloitsi.
 
Kytönen otti kahden tunnin kilpailun voiton lähes parin minuutin erolla toiseksi ajaneeseen Turun Moottorikerhon Miro Lehtoon.
 
– Hyvin kulki ja oli tasaisen varmaa ajoa. Ei tullut suuria virheitä, mitä nyt kerran sammutin pyörän. Kotimaastoissa on aina kiva ajaa ja tiesin vauhtini riittävän podium-sijoille. Lopulta päätin ennen kisaa lähteä hakemaan ihan sitä voittoa.
 
Lehto vankisti asemiaan SM-sarjan kärjessä, ja hän on vahvasti matkalla kohti uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta. Jäljellä on enää Mobius SM Cross Country -sarjan päätös Säkylässä 21. lokakuuta.
 
– Vähän meni jännäksi, koska tulin kisan aikana liian aikaisin pyörän tankkaukseen ja mietin lopussa, mahtaako bensa riittää. En mennyt edes varmuuden vuoksi toista kertaa tankkaamaan, mutta kaikki sujui lopulta hyvin, Lehto pohti.
 
Jämsässä kolmanneksi ajoi Espoon Moottorikerhon Roni Salin, joka kamppaili kilpailun aikana sijoituksista Lehdon ja neljänneksi sijoittuneen Asikkalan Moottorikerhon Joni Kaivolaisen kanssa. Salin nousi pisteissä toiseksi.
 
SM-sarjan kakkospaikalla Jämsään saapunut Helsingin Moottorikerhon (HMK) Mauno Hermunen keskeytti alkukierroksilla. Hermunen oli hyvin mukana Kytösen takana ajaneessa joukkiossa, mutta useita päiviä jatkunut flunssa vei lopulta voimat.
 
Edellisen osakilpailun voittanut HMK:n Toni Eriksson jätti osakilpailun väliin niin ikään sairastelun takia.
 
Jämsässä ajetuissa Suomen Cup -luokissa naiset voitti Mäntsälän Moottorikerhon (MäntsMK) Marita Nyqvist, 40-vuotiaat veteraanit Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplan Mika Karma, 50-vuotiaat veteraanit Keski-Suomen Moottorikerhon Kari Hirvimäki ja alle 20-vuotiaat Sipoon Moottorikerhon Hugo Svärd.
 
Tuttuja ja uusia voittajia

 
Marita Nyqvist oli naisten edellisessä osakilpailussa ajamalla ykkönen, mutta aikarangaistus pudotti hänet toiseksi. Jämsässä Nyqvist otti tunnin mittaisen kilpailun voiton noin minuutin marginaalilla.
 
– Lähtöni onnistui ja olin ensimmäisenä. Lipsautin kuitenkin eturenkaan alta ensimmäisellä kierroksella ja kaaduin. Muuten päivä oli ok ja jaksoin hyvin, vaikken olekaan ehtinyt viime aikoina treenata kunnolla, koska olen ollut keikkatöissä, Nyqvist kuvaili.
 
Naisten toiseksi ajoi edellisen osakilpailun voittanut JSMK:n Jennifer Siekkinen, joka on nyt sarjassa Nyqvistin jälkeen toisena. Kauden kolmannen kolmossijansa ajoi ME-Racingin Vilma Jarkkola.
 
Mika Karma juhli kolmatta voittoaan 40-vuotiaissa veteraaneissa yhtä monesta osakilpailusta. Karma oli luokkansa ainoa, joka ehti kiertää seitsemän kierrosta kahden tunnin kilpailussa.
 
– Putosin alussa kolmanneksi, mutta pääsin kuitenkin sitten hyvin kärkeen. Täällä ajettiin vähän eri tavalla kuin aiemmissa kisoissa, kun luokkia oli yhdistetty enemmän samaan ryhmään. Minusta ratkaisu toimi, varsinkin, kun startit oli ryhmän sisällä porrastettu luokkien mukaan, Karma kertasi.
 
Kauden ensimmäisen Suomen Cup -osakilpailunsa ajanut Vantaan Moottorikerhon Janne Mukkala oli toinen ennen Etelä-Pohjanmaan Maastomotokerhon Tero Mannista, joka hallitsevana Suomen Cup -hopeamitalistina ajoi niin ikään vasta vuoden ensimmäisen osakilpailunsa.
 
50-vuotiaissa veteraaneissa Suomen Cupia johtava Hämeenlinnan Moottorikerhon Tapio Koivusaari ajoi kolmanneksi. Nummelan Moottorikerhon Martti Ståhl oli kakkonen. Luokkavoiton neljän minuutin erolla ottanut Kari Hirvimäki ajoi kauden ensimmäisen osakilpailunsa.
 
– Olen ajanut arvosarjoja joka vuosi ja minun piti ajaa tänä vuonna koko kausi, mutta kevät tuli ”silmille” ja oli muuta kiirettä. Nyt oli hyvä hetki tulla kisoihin ja oli kiva ajaa. Reitti oli haastava, mutta sieltä löytyi mielenkiintoista maastoa, Hirvimäki kuvaili.
 
Alle 20-vuotiaiden luokan voiton vienyt Hugo Svärd oli mukana ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Svärd juhli viime viikonloppuna uransa ensimmäistä enduron alle 20-vuotiaiden Suomen mestaruutta. Hän on nuorten MM-sarjassa kolmantena.
 
– Sain hyvän lähdön, mikä oli puoli voittoa. Sen jälkeen ajoin vain omaa vetoani. Tämä oli hyvää treeniä MM-sarjan syksyä ajatellen, Svärd muistutti.
 
JSMK:n Peetu Juupaluoma pokkasi kakkospaikan ja siirtyi Suomen Cupin kärkeen. Kolmas oli seuratoverin Teemu Pölönen.
 
Lauantain muissa luokissa voittoihin ajoivat nuorissa Karkkilan Moottorikerhon Niko Ahokas, classicissa Mäntyharjun Moottorikerhon Jari Klen, B:ssä JSMK:n Pyry Juupaluoma ja harrasteessa Kangasalan Moottorikerhon Topias Riuttamäki. 60-vuotiaat veteraanit voitti MäntsMK:n 73-vuotias Mauno Suni.

Uusin numero