”Rolling Stoner” on sähköisin suosikki – Rossi ei kurota kuuta Losailin tummalta taivaalta

– Olen realisti. Tiedän hyvin, että kierrosaikamme ovat yhä kaukana kärjestä. Meillä on vielä asioita korjattavana, pudottelee Rossi.

Kuninkuusluokan kauden ensimmäisen osakilpailun suosikista ei ole epäselvyyttä. Hallitseva maailmanmestari, Hondan Casey Stoner aikoo jatkaa siitä, mihin hän viime kauden päätteeksi Valenciassa jäi, eli voittaa.

– Fiilikset testikauden jäljiltä ovat positiiviset, mutta on meilläkin töitä yhä tehtävänä. Pitää myös muistaa, että tämä on ensimmäinen kerta, kun ajamme näillä pyörillä Losailin radalla, keventää Stoner suosikin raskasta painotaakkaa harteiltaan.

Stoner ei muuten pidä tavasta kutsua häntä hallitsevaksi maailmanmestariksi.

– Menneet ovat menneitä. Edessä on uusi kausi uusilla 1000-kuutiosilla pyörillä. Luonnehdin itseäni mestaruuden tavoittelijaksi, tuikkaa Stoner.

MotoGP-luokan seitsenkertaisen mestarin Rossin harteilta tuo suosikin taakka putosi viimeistään näihin aikoihin vuosi sitten. Silloin alkoi käydä lopullisesti selväksi, että Ducatista ei ole Hondan Stonerin ja Dani Pedrosan, eikä sen paremmin Yamahan Jorge Lorenzon kuin Ben Spiesinkään haastajaksi.

Ennusmerkit eivät vaikuta otollisilta tähänkään kauteen lähdettäessä, joskin Jerezissä ajettu viimeistelytesti herätti jo ainakin pientä toivonkipinää Ducati-leirissä.

Mutta, mutta: ero oli silti 0,953 sekuntia pohjat takoneeseen Stoneriin radalla, jonka luonne tosin poikkeaa melkoisesti nopeasta Losailista. Lorenzo oli käytännössä ainoa kuljettaja, joka pystyi tosissaan haastamaan Stonerin Jerezissä.

Aika-ajo kolkuttaa
Rossin takaraivossa

Rossi ajoi viime vuonna Qatarin 22 kierroksen MM-avauksessa seitsemänneksi 16 sekuntia voiton vieneen Stonerin takana.

– Losailissa on äärimmäisen tärkeää löytää oikea suunta ja tehdä hyvää työtä välittömästi torstain ensimmäisistä harjoituksista alkaen kasvattamalla askel askel myös itseluottamusta aika-ajoon. Aika-ajo on se sessio, jossa meidän pitää pystyä maksimoimaan potentiaalimme, painottaa kuninkuusluokassa 79 osakilpailuvoittoa ajanut Rossi.

GP12-pyörän kanssa on paiskittu pitkää päivää Bolognassa. Suunnitellut aikataulut eivät ole aina pelittäneet, takaiskuja on koettu enemmän kuin tohtori määrää, mutta päät on ainakin pyritty pitämään pystyssä.

Uutta osaa on taas tulossa, mutta nykyinen Ducati ei tästä merkittävämmin päivity vielä pitkään aikaan.

– Suunnitelmat ovat olemassa, mutta kuten aina, kilpailut tarjoavat meille tarkempia vastauksia kuin testit, toteaa tiimipäällikkö Vittoriano Guareschi.
 

Uusin numero