Roger Lee Hayden De Punietin korvaajaksi?

Kiivas kesäkausi jatkuu jo tulevana viikonvaihteena Kalifornian auringon alla ja korkkiruuvimutkastaan kuuluisalla Laguna Secan radalla, jonne korvaavaa kuljettajaa haetaan ainakin LCR Hondan ranskalaiselle Randy de Punietille, sekä mahdollisesti myös Mika Kallion espanjalaiselle Pramac-tiimikaverille Aleix Espargarolle.

De Punietilta murtuivat vasemman jalan sääri- ja pohjeluu Sachsenringin rajussa rytäkässä sunnuntaina ja Espargaro puolestaan kolhi samassa tilanteessa seitsemättä selkänikamaansa. Lucio Cecchinellon johtaman, Playboy-väritteisen Honda-tiimin De Puniet on saletisti sivussa Lagunasta ja Espargaronkin osallistuminen kisaan on epävarmaa.
De Punietin korvaajaksi on väläytelty yhdysvaltalaiskuljettaja Nicky Haydenin nuorempaa veljeä Roger Lee Haydenia, jolle upea Laguna on luonnollisesti varsin tuttu rata.

RL Haydenilla on takanaan jo yksi niin sanottu villin kortin MotoGP-luokan kisa Laguna Secassa. Hän ajoi sen vuonna 2007 Kawasakilla sijoittuen debyytissään hienosti kymmenenneksi.
Roger Leen nykyinen työnantajakin, Kawasakin Pedercini WSB-tiimi on näyttänyt kuljettajalleen tiettävästi vihreää valoa kuninkuusluokan kotikeikan osalta.

Keikkaa heittävien listalle on nostettu myös italialaiskuljettajien, eli Mattia Pasinin ja Kallion viime kauden tiimikaverin Niccolo Canepan nimet. Molempien kausi on kulkenut Moto2-luokassa mollivoittoisesti. Tällä hetkellä työttömän Pasinin tiet erosivat jo ennen Barcelonan kisaa JiR-tiimin kanssa. Canepa on puolestaan kurvaillut lähinnä varjojen mailla Scot-tiimin kalustolla.

Mikäli Ducatin Pramac-tiimin pitää löytää korvaaja Espargarolle ensi viikonvaihteeksi, niin pesti saattaa olla hyvinkin Pasinin heiniä.
Pasini oli jo viime kaudella tyrkyllä Kallion uudeksi tiimikaveriksi päästyään antamaan silloin näyttöjä testien merkeissä. Pasini ajoi Pramacin Ducatia viime vuoden elokuussa Brnon radalla Tshekissä. GP10-pyörästä hänellä ei ole siis vielä kokemusta.

Uusin numero