Rockmotorsport KTM -tiimin Kantola avasi RR-kautensa lupaavasti Jerezissä

Klaukkalainen, 14-vuotias Juho Kantola avasi road racing -kisakautensa viikonloppuna Espanjan Jerezin hienolla radalla. Kantola osallistui Espanjan mestaruussarjan (ESBK/RFME) SBK Junior -luokkaan, joka on vastaava luokka kuin SSP300 MM-sarjassa. Hänen pyöränään on KTM RC390R race kit -paketilla.

Ajotauko jännitti koko tiimiä etukäteen, mutta Kantola löysi heti vauhdin ja ajoi treeneissä kärjen vauhtia. Lauantaina ensimmäisissä aika-ajoissa tuli paras kierrosaika, mutta se riitti muiden kiristäessä sijaan 10 (30 kuljettajaa). Tiimi oli tosi tyytyväinen aloitukseen, mutta iloa kesti vain hetken. Poika ja pyörä joutuivat punnitukseen, ja tuloksena oli liian kevyt yhdistelmä. Rangaistuksena aika-ajon hylkäys ja neljän lähtöruudun rangaistus.

Toiseen aika-ajoon Kantola puristi sitten vähän liikaa ja kierrosaika jäi odotuksista. Tosin pieniä teknisiä murheitakin oli. Tuloksena oli iso pettymys, koska Kantola joutui lähtemään häntäpäästä. Kilpailuun Kantola lähti sitten kiukulla ja ohitti hyvän startin jälkeen 5-6 pyörää ja siitä hyvää ajoa neljä kierrosta. Sen jälkeen vauhti hyytyi merkillisesti.

Kantola pääsi maaliin, mutta pisteiden ulkopuolella, mistä seurasi itkua ja hammasten kiristystä. Kantolan murheinen analyysi: pyörä ei kulkenut. Mekaanikot tutkivat datan ja totta, Kantola ajoi niin kuin pitikin kaasu pohjassa, mutta pyörästä ei tehoja irronnut. Mystinen vika.

Lopputulemana erittäin hyvää oli se, että Kantolan vauhti riittää, jopa kärjen haastamiseen yhdessä maailman kovatasoisimmista luokista.

Seuraavan kilpailun Kantola ajaa toukokuun lopulla Barcelonassa, jonka jälkeen alkaa kotimainen SM-sarja.