Rockmotorsport KTM -tiimin Juho Kantolan kausi jatkui haasteisena Espanjan Navarrassa

Klaukkalalainen 14-vuotias Juho Kantola jatkoi road racing -kisakauttaan Espanjan ESBK -sarjan osakilpailussa Navarrassa. Juho osallistui SBK Junior -luokkaan pyöränään KTM RC390R race kit -paketilla.

Viikonloppu aloitettiin jälleen jo torstaina ja perjantaina vapailla harjoituksilla. Vauhtia haettiin uudelle radalle maltillisesti, mutta määrätietoisesti. Vauhti kehittyikin ok suuntaan, mutta kärki menee sarjassa tällä hetkellä todella kovaa.

Lauantaina oli vuorossa kaksi aika-ajoa ja toisessa Juho paransikin aikaansa kivasti ja se toi lähtöruudun 20. Lauantai-illan lähtöön laadittiin selkeät suunnitelmat miten lähdetään tavoittelemaan parempia sijoja. Suunnitelmat kuitenkin kariutuivat jo lähtöviivalla, kun Juho sai poikkeuksellisesti huonon lähdön ja ensimmäiseen mutkaan taitettiinkin häntäpäässä. Ohitukset ovat vaikeita tasaisessa sarjassa ja Juhon olikin tyytyminen sijaan 20 myös kisassa.

Sunnuntai aamun lämmittelyssä vauhti oli heti kohdillaan ja ennätykset paukkuivat. Intoa olikin tiimillä päivän kisaan ja nyt Juho ottikin jälleen tuttuun tapaan hyvän lähdön ja pääsi mukaan heti kisahommiin. Totuus on vaan karu ja taso todella kova. Vaikka kilpailusuoritus olikin arvosanaltaan hyvä, niin silti sijoitus oli vaatimaton 18.

Viikonlopulta jäi kuitenkin käteen paljon hyvääkin. Oikeat hitaat mutkat tuottavat tuskaa ja niihin on jatkossa nyt keskityttävä. Valmentajien johdolla on jo mietitty harjoitteita ja luottavaisin mielin lähdetään viimeiseen osakilpailuun Jereziin kuun vaihteessa. Juho on aina tykännyt Jerezin radasta ja kevään osakilpailussa Juho ajoikin todella hienosti hätistellen kärki kymmenikköä. Joten tavoitteet on asetettu korkealle.

Rockmotorsport KTM tiedotus

Uusin numero