Rockmotorsport KTM -tiimin Juho Kantolalle raskas pettymys Alastaron kisasta

Juho Kantola vetää joukkoa Supersport 300 -luokan kilpailussa.

Klaukkalalainen 14-vuotias Juho Kantola jatkoi road racing -kisakauttaan Alastaron uusitulla upealla radalla. Juho osallistui FIN Supersport 300 -luokkaan pyöränään KTM RC390R race kit -paketilla.

Viikonloppu aloitettiin tuttuun tapaan perjantain vapailla harjoituksilla. Juho haki vauhtia radalle jo tiistaina erillisissä harjoituksissa. Perjantain vauhti näytti hyvälle, vaikka tiukkaa tiedettiin tulevan. Sarjaan mukaan tullut Juhon tiimikaveri Akseli Putkonen näytti heti vaarallisuutensa ja ilmoittautui mukaan jo harjoituksissa voittotaisteluun.

Lauantain aika-ajot olivat odotetun tiukat ja paalulle ennen Juhoa kiiruhti hienosti Rasmus Nurmi. Tiimissä oli vähän jännittyneet tunnelmat, sillä epävarmuus Alastaron aikaisemmista kokemuksista nousivat pintaan. Kisaan lähdettiin kuitenkin taistelumielellä.

Juho ampaisi tuttuun tyyliin heti kärkeen ja johti joukkoja vauhdikkaasti. Kisan puolivälissä näytti jo siltä, että peli ratkeaa Juhon eduksi sillä eroa takana tulevaan joukkoon oli lähes 2 sekuntia. Mutta sitten laji alkoi näyttää sitä hienouttaan, tosin ei Juhon hyväksi. Pari pientä virhettä ja viimeiselle kierrokselle lähdettiinkin niin, että koko neljän kärki oli lähes rintarinnan. Tiukassa taistelussa ei riitä kuin paras suoritus ja siihen Juho ei viimeisissä mutkissa pystynyt vaan joutui taipumaan kauden huonoimpaan tulokseen ollen maalissa neljäs. Voiton vei pisteissä Juhon pahin uhka Niko Lehtiranta.

Sunnuntain kisa olikin sitten suoraan toisto lauantain kisasta. Juho ekalla kierroksella kärkeen ja veti joukkoa aina viimeisille kierroksille asti. Taas pari harmillista pientä herpaantumista ja takana tullut tiukka kolmikko ei antanut pistekärjelle mitään armoa. Ja jälleen iso pettymys ja maalissa sija 4.

16-18.8. ajetaan kauden viimeiset lähdöt Virtasalmen Motoparkin radalla. Panokset ovat jättimäiset, sillä Juhon selkeä pistejohto sarjassa on kaventunut vain 10 pisteeseen. Käytännössä mestaruus vaatii nyt voitot. Mutta ei tiimi ole Alastaron pettymyksen jälkeen kirvestä kaivoon heittänyt, vaan haavat on nuoltu ja Motoparkissa otetaan se mitä kaudesta on lähetty hakemaan, eli mestaruus.

Kaikki siis joukolla kannustamaan Juhoa ja muita road racing tähtiä Motoparkkiin!

Uusin numero