Rockmotorsport KTM -tiimin Juho Kantola juhli Fin Supersport 300 -luokan mestaruutta 2019

Juho Kantola vetää letkaa.

Klaukkalalainen 14-vuotias Juho Kantola jatkoi road racing -kisakauttaan Motoparkin radalla. SM-kauden viimeinen kisaviikonloppu ajettiin hyvissä oloissa, mutta panokset olivat kovat. Juho osallistui FIN Supersport 300 -luokkaan pyöränään KTM RC390R race kit -paketilla.

Viikonloppu aloitettiin jälleen jo torstaina vapailla harjoituksilla ja panoksena mestaruus, sillä Juho johti luokkaa vain 10 pisteen turvin. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että viikonlopun ensimmäisestä lähdöstä pitäisi ottaa voitto, niin sunnuntaina olisi vähän helpompaa.

Juho löysikin heti hyvän vauhdin lempiradalleen. Perjantaina hiottiin vielä muutamia yksityiskohtia mekaanikko Teemu Koskisen kanssa. Lauantaina aika-ajoissa Juho ajoi perushyvän suorituksen ja pääsi lähtemään lauantain kisaan toisesta lähtöruudusta, kun paalun nappasi tiimikaveri Akseli ”Aksu” Putkonen. Aksun paalu tiesi Juholle hyvää, sillä Aksu ei osallistunut sarjaan ja ei näin ollen ollut uhka Juhon mestaruudelle.

Lauantain kisan lähtövalojen sammuttua Juho ampaisi tutusti kärkeen ja kontrolloi kisaa kärkipaikalta koko kisan läpi. Toki Aksu ja mestaruuden kannalta pahimmat kilpakumppanit Niko Lehtiranta ja Rasmus Nurmi hiostivat kannassa läpi kisan. Juhon hermot pitivät hienosti ja palkintopallilla nähtiin iloinen kolmikko Juho, Niko ja Aksu. Tämä tarkoitti mestaruuden kannalta sitä, että Juhon pitäisi ajaa vain maaliin sunnuntain kisassa kärkiporukassa. Sijoituksella ei ollut enää niin väliä.

Sunnuntain kisastarttiin toi heti hieman hämmennystä järjestäjien virhe lähtöjärjestyksessä. Se periaatteessa sopi Juholle, joka ampui taas tutusti kärkeen. Tiimin kanssa oltiin sovittu, että turhia riskejä ei oteta, mutta ajo kulki niin makeasti, että Juho johti kilpailua aina viimeisille kierroksille asti. Kun kisaa oli jäljellä vajaa kaksi kierrosta Juho teki pienen virheen ja tiimikaveri Aksu hyökkäsi heti. Juho tiesi tilanteen ja ei lähtenyt Aksua haastamaan, vaan päinvastoin piti vähän aikaa muuta joukkoa takana, että Aksu sai vapaasti ajella voittoon.

Täydellinen viikonloppu ja taktiikka sekä Juhon mahtava hermokontrolli toi sen kaikkein tärkeimmän, eli mestaruuden. Sunnuntain kisassa Aksu voitti, Juho oli toinen ja Rasmus kolmas. Juhlat olivat valmiit alkamaan. Mestaruus on Juhon uran ensimmäinen ja sen merkitys todella iso. Tästä on mahtavaa jatkaa menestyksekästä uraa.

Juho jatkaakin vielä kautta Espanjassa ESBK -sarjan kisoissa Albacetessa, Navarrassa sekä Jerezissä. Mestaruus Suomessa antaakin hyvän pohjan ja itseluottamuksen viimeisiin Espanjan kisoihin. Juho ja tiimi kiittää tässä vaiheessa kaikkia yhteistyökumppaneita, mukana olleita mekaanikkoja ja tukijoukkoja sekä kaikkia faneja voitokkaasta kaudesta 2019 Suomessa. Niin ja tietysti äitiä!

Kisat maailmalla jatkuu ja vauhti kovenee!

Rockmotorsport KTM tiedotus

Uusin numero