Road Rasingin SM-sarjan päätöskilpailussa kovat panokset

Molemmissa SM-luokissa piste-erot kärjessä ovat hyvin pieniä. Viikonlopun kisalähdöissä tullaan siksi näkemään huikean kovaa kilpa-ajoa, kun kaikki on vielä auki monen eri kuskin tavoiteltavaksi.

Uutta ja erittäin hienoa lisäjännitettä saadaan Motoparkin kisaan myös vedonlyönnin merkeissä. Veikkaus ottaa ratamoottoripyöräilyn SM-sarjan kilpailut voittajavetokohteeksi. Tulevan viikonlopun Motoparkin SM-osakilpailussa voittajavetokohteena on sunnuntain Superbike-luokan kilpailulähtö.

Voittajavedossa pelataan kohteena olevan tapahtuman voittajia, määriteltyjä oikeita tulosyhdistelmiä tai tulosvaihtoehtoja. Pelin panos vaihtelee 0,20-100,00 euron välillä. Voittajavedon kertoimet voivat olla kiinteitä tai muuttuvia.

Veikkauksen voittajavedon suosituimpia lajeja ovat jalkapallo, jääkiekko ja formulat. Road racingin pääsy mukaan tähän ryhmään on hieno osoitus lajin arvostuksesta ja samalla imagonkohotus koko ratamoottoripyöräilyharrastukselle. Kotimainen ratamoottoripyöräily tulee mukaan voittajavetoon nyt kokeiluluontoisesti. Jos kokemukset ovat positiivisia, on ensi vuonna tarkoitus ottaa pelikohteiksi myös muut SM-luokat sekä -osakilpailut.

Superbike-luokassa hallitseva Suomen mestari lähtee päätösviikonloppuun vain yhden pisteen etumatkan turvin. Kakkospaikalla kärkkyy Mika Hautala ja sarjakolmosena kahdeksan pisteen päässä Hautalasta on Ville Valtonen. Tämän kolmikon kesken oletettavasti jakautuvat kauden SM-mitalit mutta järjestys ratkeaa vasta Motoparkissa.

Superstock 600 –luokassa vahvan kauden ajanut Peter Paloranta pitää edelleen johtopaikkaa hallussaan. Eroa toisena olevaan Vertti Takalaan on 13 pistettä, joten mitään ei ole vielä ratkaistu. Kolmantena sarjassa oleva Jani Sulin on vain viiden pisteen päässä Takalasta, joten myös Superstockeissa tullaan näkemään äärimmäisen kovaa taistelua sijoituksista.

Kaikissa luokissa ajetaan kisastartit kumpanakin päivänä. Tuttuun tapaan aamupäivällä ajetaan harjoitukset, aika-ajot ja lämmittelyt. Kilpalähdöt käynnistyvät puolen päivän jälkeen. Tarkka aikataulu vahvistetaan myöhemmin

Pääsylippu kisoihin maksaa 20 euroa ja se on voimassa koko viikonlopun. Alle 12-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi vanhempien seurassa. Kaikkien lipun ostaneiden kesken arvotaan kaksi kyyditystä sivuvaunukilpurin kyydissä.

Uusin numero