Road Racingin Pärnun SM-osakilpailu – Nässi vei lauantain Superstock 600 -trillerin

Tallikaverukset Felix Nässi (vas) ja Kimi Patova lähdössä sateiseen Superstock 600 -luokan kilpailuun.

Pärnun Auto24Ringillä ajettavan Road Racingin SM-osakilpailun ensimmäiset kilpailulähdöt ajettiin lauantaina. Sadekelistä huolimatta radalla nähtiin tasaisia taisteluita jokaisessa kilpailussa. Ennakkoveikkailuissa yhtä tiukimmista kisoista odotettiin Superstock 600 -luokassa. Se myös nähtiin ja Felix Nässi, Kimi Patova ja Niko Tanskanen tarjosivat nähtävää lähdöstä maaliviivalle asti.

Superstock 600 -luokan kilpailusta odotettiin tiimikaverusten Kimi Patovan ja Felix Nässin kaksintaistelua. Viidennestä ruudusta startannut Niko Tanskanen oli eri mieltä ja ampaisi lähdöstä kärkeen Patovan, Nässin, Uskin ja Palorannan seuratessa perässä. Neljän kierroksen jälkeen Nässi löysi ohituspaikan Patovasta. Kaksikon ero kärkeen oli tällöin jo 3,5 sekuntia. Tanskasen ero ei pitänyt loppuun asti, vaan Nässi vei lopulta voiton Patovan ajaessa kakkoseksi.

– Kisa meni suunnitelmien mukaan. Nämä oli tärkeät pisteet eikä ollut varaa hölmöilyyn, kommentoi Felix Nässi kilpailun jälkeen. Nässin menoa haittasi viileällä sadekelillä kohmeiset kädet, sillä mies kertoi ettei ranne taipunut niin että olisi saanut käännettyä kaasua pohjaan asti.

6.Mikko Jeminen, Yamaha, +46,286

Supersport 300 -luokan kilpailussa lopulliset sijoitukset löytyivät jo alkukierroksilla. Juho Kantolan alkukauden mittainen voittoputki katkesi ja voittoon ajoi Niko Lehtiranta. Lehtirannan voittomarginaali kasvoi yli 10 sekunnin mittaiseksi. Hän ei silti varmistellut lopussakaan, vaan ajoi ruutulippukierroksella kilpailun nopeimman kierrosajan. Rasmus Nurmi sijoittui toiseksi ennen Juho Kantolaa.

Supersport 300, lauantain kilpailu

1.Niko Lehtiranta, KTM

2.Rasmus Nurmi, Yamaha, +11,861

3.Juho Kantola, KTM, +12,137

Sivuvaunuissa voittoon ajoi pari Tero Manninen / Joni Manninen. Timo Kallio / Jere Nuppola jäivät alle sekunnin voittajasta. Kolmantena maaliin ajoi pari Markku Artiola / Pia Koskela.

Star Service Cupin eli jokamiesluokan nopein oli Harri Loponen Kawasakilla. Samalla merkillä voitettiin myös Retro Superbike Raimo Kesselin viedessä ykköspokaalin.  Moriwakien nopein oli Akseli Putkonen ja MiniGP-luokan voitto kirjattiin Viron Hugo Brent Freimannille.

Kaikkien luokkien toiset kilpailulähdöt ajetaan sunnuntaina.