Road Racingin mestaruudet ratkotaan Motoparkissa

Superbike-luokkaa lukuunottamatta Road Racingin mestaruudet ratkeavat tulevana viikonloppuna Motoparkissa. Kuva: Harjukuvat.

Kotimainen Road Racingin kilpailukausi päättyy tulevana viikonloppuna, kun kauden viides SM-osakilpailu ajetaan Motoparkin radalla 17.-18. elokuuta.

Vain Superbike-luokan mestaruus on ratkennut ennen päätösosakilpailua, joten kaikkien muiden luokkien mestaruustaistelun kohdalla jännitystä riittää vielä Motoparkissakin. Superbike-luokassakin ajetaan tosissaan muista kärkisijoista ja tietysti voitosta, sillä sunnuntain kilpailun voittaja voi seuraavat yhdeksän kuukautta sanoa voittaneensa viimeisimmän ajetun SM-osakilpailun.

Motoparkin rata on mielenkiintoinen kuljettajille erityisesti korkeuserojen takia. Lisäksi rataa kierretään vastapäivään. Radan pituus on 3516 metriä. Kilpailujen ohella tarjolla on halukkaille kyyditystä sivuvaunulla molempina päivinä. Lauantaina sivuvaunukyyditystä tarjotaan klo 13.15 – 13.40 välisenä aikana ja sunnuntaina 11.50 – 12.30.

Superstock 600 -luokan SM-pistejohdossa päätösosakilpailuun lähtee Kimi Patova (168p). Piste-ero Felix Nässiin on 12 pistettä, joten Patovalle riittää kakkossijat molemmista viikonlopun kilpailulähdöistä, vaikka Nässi ajaisi tuplavoittoon. Peter Paloranta pitää tukevasti hallussaan kolmossijaa 103 pisteellä.

Superbike-mestaruuden varmisti Eeki Kuparinen jo Alastarossa, kun piste-ero Niko Mäkiseen kasvoi 60 pisteeseen. Voitosta saa 25 pistettä, joten viikonlopulla on tarjolla maksimissaan 50 pistettä yhdelle kuljettajalle. Taistelu kolmossijasta on tiukkaa, sillä kolmantena olevalla Ville Valtosella on 108 pistettä ja Juha Kalliolla vain kolme pistettä vähemmän.

Sivuvaunuissa kärkipaikkaa pitää pari Tero ja Joni Manninen (175p) kymmenen pisteen erolla ennen Timo Kalliota ja Jere Nuppolaa. Parin nollatuloksen seurauksena Markku Artiola ja Pia Koskela ovat jääneet jo 80 pistettä kärkipaikasta ja joutuvat taistelemaan kolmannesta sijasta Ari Jumppasen ja Jari-Pekka Rahkosen kanssa, jotka ovat vain yhdeksän pisteen päässä takana.

Supersport 300 -kauden neljällä peräkkäisellä voitolla avannut Juho Kantola lähtee Motoparkkiin pistejohdossa (173p), mutta loppukaudesta huimaan vauhtiin yltynyt Niko Lehtiranta on vain kymmenen pisteen päässä. Nämä kaksi kuljettajaa ovat vieneet kaikki kahdeksan tähän asti ajettua kisaa, Kantolalla voittoja on viisi ja Lehtirannalla kolme. Rasmus Nurmi hengittää kärkikaksikon perään 152 pisteellään.

Retro Superbikessa kauden herra ja hidalgo on ollut Raimo Kesseli (150p), vaikka 24 pisteen takaa-ajoasemassa olevalla Keijo Pietilällä sekä Ville Hurmeella (114p) ja Erik Mäkiniemelläkin (105p) on vielä teoreettiset mahdollisuudet nousta Motoparkissa ohi Kesselin. Jokkiksen ykkösenä porhaltaa Kari Pikkusaari 155 pisteellä. Kakkosena olevalla Heikki Maunulalla on koossa 126 ja kolmantena olevalla Teemu Welanderilla 117 pistettä. MiniGP-ssä pistekärjessä on Viron Hugo-Brent Freimann 200 pisteellä. Alexander Kyriakou on kerännyt 168 ja Nooa Mälkiä 148 pistettä.

Motoparkin päätösosakilpailun järjestää Helsinki Racing Club. Lauantaina ajetaan aamupäivällä aika-ajot ja kilpailulähtöjen vuoro on kello 14 alkaen. Sunnuntai alkaa aamupäivän warm upeilla ja kilpailut ajetaan klo 13-17 välisenä aikana.

Teksti: Road Racing SM-sarjan tiedotus

Uusin numero