Road Racing SM Pärnu: Nässi ja Kuparinen tuplavoittoihin

Superstock 600 -luokan sunnuntain podium: keskellä voittaja Felix Nässi, vasemmalla kakkoseksi ajanut Peter Paloranta ja oikealla kisan kolmonen Kimi Patova. (Kuva: Janne Huhtala)

Superbike-luokassa Eeki Kuparinen kasvatti SM-pistejohtoaan Pärnun osakilpailussa ottamalla tuplavoitot. Superstock 600 -luokassa Felix Nässi otti niinikään tuplavoitot ja nousi Kimi Patovan ohi SM-pistekärkeen.

Sunnuntain aamupäivän kilpailulähdöt saatiin ajaa pääosin kuivalla kelillä, vaikka sadetipat aiheuttivatkin päänvaivaa muutamien kilpailulähtöjen loppukierroksilla niin kilpailijoille kuin järjestäjillekin. Tasaisimmasta kilpailusta vastasi jälleen Superstock 600 -luokka, jossa kärkikolmikko tuli maaliin alle 0,5 sekunnin sisällä.

Superstock 600

Sunnuntain Superstock 600 -luokan kisa käynnistyi Felix Nässin pyyhältäessä kärkeen. Peräänsä hän sai Kimi Patovan, Peter Palorannan ja Niko Tanskasen. Patovan ajo kulki ja neljännellä kierroksella hän nousi Nässin ohi kärkeen. Kärkikaksikko vaihteli keskinäisiä sijoituksiaan useaan otteeseen. Kilpailun kireydestä kertoo se, että Patova ja Nässi ajoivat kisan keskivaiheilla kolme peräkkäistä kierrosta niin, että maaliviivalla miesten keskinäinen aikaero oli joka kerta alle 0,1 sekuntia. Yhdeksännellä kierroksella Nässi ajoi oman nopeimman kierrosaikansa, mutta sekään ei riittänyt kun Patova ajoi vielä 0,5 sekuntia kovempaa kärjessä. Pari kierrosta ennen maalia alkoi taivaalta tippua sadepisaroita, mikä vaikeutti eniten kärkikuski Patovan ajoa. Patovalle hidas kierrosaika ja Nässi siirtyi kärkeen. Viimeiselle kierrokselle lähdettiin kärkikaksikon ajaessa seitsemän sekunnin erolla kolmantena olevaan Peter Palorantaan. Viimeisellä kierroksella tuntui kuin Paloranta olisi ajanut kuivalla radalla ja muut sateella. Maaliin kärkikolmikko tuli puolen sekunnin sisällä Nässin ollessa ykkönen, uskomattoman kirin tehnyt Paloranta toinen ja tulokseensa selvästi pettynyt Patova kolmas. 

-Jos oli huonoa tuuria viikonlopulla, niin nyt se tuli korkojen kanssa takaisin, huokaili Felix Nässi ajettuaan maaliin niukasti voittajana. 

Koko kärkikolmikko oli yksimielinen siitä, että kärjessä ajavalla ensimmäiset sadepisarat ovat vaikeinta, ja perässä tulijoiden on helpompi sovittaa vauhti sopivaksi. 

Superbike

Raju sadekuuro kasteli radan ennen sunnuntain Superbike-kilpailua.

Superbike-kisaan lähdettiin sateen kastelemalle radalle järjestyksessä Eeki Kuparinen, Tomi Kaartinen, Juha Kallio ja Ville Valtonen. Ensimmäiseltä kierrokselta tultiin samassa järjestyksessä, ja seuraavina letkassa ajoivat Niko Mäkinen ja Raimo Kesseli. Valtonen ohitti alkukierroksilla Kallion ja Kesseli teki saman tempun Mäkiselle. Pian Kesseli ohitti myös Kallion nousten jo neljänneksi. Kisan puolivälissä Kaartinen joutuu valitettavasti keskeyttämään, jolloin radalla ajettiin järjestyksessä Kuparinen, Valtonen, Kesseli, Kallio, Jan Kopponen sekä Mäkinen. Kaksi kierrosta ennen maalia nousi punainen lippu kuljettajan kaaduttua radalle, ja tulosluetteloon kirjattiin äsken mainittu järjestys. 

Supersport 300

Kakkosruudusta startannut Juho Kantola lähti terävimmin ja nousi kärkeen ohi paalulta startanneen Niko Lehtirannan. Seuraavina ensimmäisellä kierroksella ajoivat Rasmus Nurmi ja Arttu Matikainen. KTM:n lähes kokonaan valloittamassa luokassa Rasmus Nurmi näytti nopeuttaan Yamahalla ajamalla nopeimpia kierroksia ja nousemalla toiseksi. Kärkikolmikon sijoitukset pysyivät ennallaan ja kolmikon kierrosajat olivat tiukasti 0,3 sekunnin sisällä. Kun kilpailua oli ajamatta kolme kierrosta, alkoi sade ja seuraavalla kierroksella kilpailu keskeytettiin punalipulla. Kilpailun voittajaksi ajoi Juho Kantola, kakkoseksi Rasmus Nurmi ja kolmanneksi Niko Lehtiranta.

Muut luokat

Sivuvaunuluokan kilpailussa pari Tero Manninen / Joni Manninen vei ykköspytyn ja Timo Kallio / Jere Nuppola kakkospaikan kuten lauantainakin. Kolmanneksi sunnuntain startissa nousi pari Eero Pärm / Lauri Lipstok Virosta.

Retro Superbikessä Raimo Kesseli otti viikonlopun tuplavoiton ja seuraavina maaliin ajoivat Ville Hurme ja Viron Mait Vestel.

Star Service Cupin eli jokamiesluokan kisa keskeytettiin parin ajetun kierroksen jälkeen punalipulla. Uusintalähdössä voittajaksi ajoi Kari Pikkusaari ennen Ville Myllymaata, Marko Sinkkosta ja Jarno Koittoa. Kärkinelikko ajoi maaliin alle kolmen sekunnin nipussa. 

MiniGP:ssä yli 12 sekunnin voittoon ajoi Viron Hugo Brent Freimann. Yhtä selvällä erolla kakkossijan otti Luukas Klemetti. Sen jälkeen maaliin ajoi tiukassa nipussa nelikko Sven Martin Merivälja, Nooa Mälkiä, Fred Erik Merivälja ja Karro Robert Jäärats. 

RR SM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Alastaron moottoriradalla 27.-28.7.2019.

Kilpailu on samalla myös Viron sarjan osakilpailu, Pärnun tapaan.

Lisätiedot ja Pärnun osakilpailun tulokset https://www.roadracingsm.fi/html/fi/kilpailut/osakilpailut/ 

Teksti ja kuvat: Road Racing SM-sarja, tiedotus

Uusin numero