Rico Salmelan kauden päätös – Vauhtia riitti, tuuria ei

Rico Salmelan vauhti riitti European Talent Cupin päätösosakilpailussa aivan kärkeen, mutta pieni tekninen ongelma ja huono onni pitivät huolen, että pistetili ei karttunut kummassakaan kilpailulähdössä.

Salmela lähti jo pari viikkoa etuajassa treenaamaan Espanjaan, jotta ajotauko ei muodostuisi liian pitkäksi. European Talent Cupin päätösosakilpailu ajettiin Valencian Ricardo Tormo -radalla, samalla johon myös MotoGP-karavaani päätti kautensa viikkoa aikaisemmin. Treenit sujuivat hyvin, joten luotto kisaa ajatellen oli kohdallaan.

Vapaissa harjoituksissa oma tuntuma vauhdista osoittautui oikeaksi, ja Salmela paukutti heti kärkiaikoja. Aika-ajot ajetaan kahdessa ryhmässä. Ensimmäisessä aika-ajossa Salmela oli ryhmänsä kolmanneksi nopein ja toisessa aika-ajossa suomalainen puristi koko ryhmän nopeimman kierrosajan. Toisen ryhmän ykkönen oli aavistuksen nopeampi, joten Salmelalle toinen lähtöruutu kisaan.

Ensimmäisen kisan startti onnistui Rico Salmelalta nappiin tämän ottaessa ”holet” ja johtaessa ensimmäisen kierroksen. Toisen kierroksen alussa vauhti oli vaihdepolkimelle liikaa ja se hävisi pyörästä, joten kisa jäi Salmelan osalta siihen.

Toisen kilpailun lähtö sujui saman kaavan mukaan, eli Salmelalle ”holet”, ja kilpailu sujui kärkiryhmässä vääntäen. Kilpailun loppupuolella suomalaisen tiimikaveri kaatui edestä ja Salmela otti tämän pyörästä loikan hiekalle.

-No se kisa oli siinä, ja voin kertoa että otti päähän. Saattoi tulla jopa muutama voimasana. Positiivista on että vauhti on kohdallaan, mutta miten sitä hyvää tuuria voi treenata, mietti Salmela kisan jälkeen.

-Nyt ajellaan koti-Suomeen ja aletaan keskittymään tulevaan. Mitä se sitten tuokaan tullessaan, päättää Salmela raporttinsa arvoituksellisesti.

Kuvat Team Estrella Galicia 0,0 

Uusin numero