Rico Salmelan kärkisija suli punalippuun – Kilpakumppanin menehtyminen synkisti tunnelmat

Rico Salmela ehti maistaa Aragónissa kahteen otteeseen miltä kilpailun kärjessä ajaminen tuntuu. 

European Talent Cupin Aragónin osakilpailusta tuli Rico Salmelalle kaksijakoinen, monestakin syystä. Treenit lähtivät ajamisen osalta mukavasti käyntiin, ja suurin haaste oli tottua yli 40 asteen helteeseen. Ajaminen näytti hyvältä ja siihen sekä pyörään tarvittiin vain pientä hienosäätöä. 


Viikonlopuksi keli muuttui suomipojallekin mukavampaan suuntaan. Lauantain aika-ajossa lämpötila oli alle 30 astetta. Oli tärkeää saada aika-ajossa hyvä kierros ajettua niin kauan kuin rengas pitää. Tällä kertaa meni aivan viime minuuteille, ennen kuin jokainen sektori meni samalla kierroksella nappiin ja vielä kilpakumppaneilta saadut imuavutkin osuivat suorilla kohdalleen. Omassa ryhmässä Salmelan aika riitti toiseen sijaan. Kun molempien aika-ajoryhmien tulokset yhdistettiin, oli Salmelan tuloksena ensimmäinen European Talent Cupin eturivin lähtöpaikka ja kolmas lähtöruutu.

Sunnuntain warm upissa ei tarvinnut yrittää muuta kuin saada koneet kunnolla käyntiin ja fiilis korkealle. Startti onnistui mahtavasti ja Salmela otti ”holet”. Parin kierroksen jälkeen tuli punalippu ja kisa keskeytyi kolarin takia Salmelan ajaessa kärkiryhmässä. Hetken boxissa odottelun jälkeen oli vuorossa uusintastartti, jossa suomalaiskuski ampaisi ensimmäisen startin tapaan kärkeen. Montaa mutkaa ei kärkipaikalla ajamisesta tarvinnut nauttia, kun alkoi kova kamppailu sijoituksista. Salmela kamppaili koko kisan ajan hienosti kärkiryhmässä. Sijoitukset vaihtuivat niin tiheään että oli vaikea pysyä laskuissa mukana. Maalissa sijoitus oli 10. ja ero kärkeen vain yksi sekunti. Kuka tahansa kärkiryhmästä olisi voinut olla voittaja. Salmelalle kirjattiin kisan toiseksi nopein kierrosaika.

-Ei voi olla kuin tyytyväinen tähän kehitykseen. Kiitokset tiimille uskomattomasta työstä. Kisan jälkeen fiilikset painuivat syvälle, kun kuultiin kisakumppanin menehtymisestä onnettomuudessa. Loput kisat ymmärrettävästi peruttiin siltä päivältä. Rest in peace Hugo, ja syvimmät osanotot omaisille.

Nyt nollataan tilanne kotimaassa ennen kuin European Talent Cup -luokan kisat jälleen jatkuvat.

Uusin numero