Rico Salmelalla hyvä aloitus RFME Moto4-sarjassa


Tasaisessa kilpailussa Ricon sijoitus vaihteli 10 ja 20 välillä. Tärkeintä oli ehjä kilpailu ja lopussa suomalainen puristi hienosti oman ryhmänsä kärkeen.

RFME Moto4 -kilpailukausi starttasi Jerezin radalla Espanjassa. HMA Racingin kalustolla sarjassa kilpaileva Rico Salmela sai tiiminsä kanssa parannettua kyytiä mukavasti koko viikonlopun ajan. Kokemuksen puute näkyy vielä suorituksissa, mutta sitä karttuu koko ajan lisää.

Aika-ajossa tuloksena oli 17. lähtöruutu eli tarkasti porukan puolivälissä. Hyvän startin ansiosta suomalaiskuski nousi ensimmäisessä mutkassa jo kympin sakkiin. Yli puolet kisasta sujuikin kärkiryhmässä taistellessa. Aivan ei kyyti vielä riittänyt kärkeen, mutta ero terävimpään kärkiryhmään ei ole suuri. Kisassa taso on kova ja tasainen, joten tilanteita riittää koko ajan. Välillä Salmela ehti jo tipahtaa 18. sijalle, mutta onnistui lopussa kipuamaan oman ryhmänsä kärkeen ja ajoi ruutulipulle sijalla 12.

Seuraava kisa ajetaan toukokuun lopulla Barcelonassa Catalonian radalla. Salmela odottaa Barcelonan kisaa jo innolla, vaikka rata – kuten kaikki muutkin sarjan radat – ovat hänelle vieraita. Ammattitaitoinen tiimi ja tukijat taustalla antavat tukea niin, että homma toimii ja saadaan aikaiseksi paras mahdollinen tulos.

Rico kiittää vauhdissa mukana olevia yrityksiä: Blumaq HMA Racing, Vossi Group, Baron print, Flowertrucks ja Ajo Motorsport.

Uusin numero