Rico Salmela testasi privaatisti Albacetessa

Salmelan tarkoitus oli treenata viikko ennen ESBK-srjan virallisia Jerezin testejä. Koronavirusepidemian takia se jäi haaveeksi, mutta lyhennetystä privaattitestistä jäi silti taskuun hyvä maku ja hyvät kierrosajat.

Nokialaisella 12-vuotiaalla Moto4-kuljettaja Rico Salmelalla oli takanaan lähes viiden kuukauden tauko asfalttiradoilta. Siksi Salmelan tavoitteena oli treenata ajamista yksityisetesteissä viikko ennen ESBK-sarjan virallisia testejä Jerezin radalla. Koronavirusepidemian takia tämä jäi haaveeksi. Jerezin testit jäivät kaikilta ajamatta, mutta Salmela ehti HMA Racingin kalustolla kiertää päivän verran Albaceten rataa treenimielessä. Talven brassijujutsutreeneistä ja jäärata-ajosta oli selvästi hyötyä ja ajokunto löytyi nopeasti. Salmela ehti kiertää radalla 75 kierrosta ja teki vielä nousujohteisen päivän loppuun omat parhaat kierrosajat. 

Nyt treenit ja kilpailut ovat koronavirusepidemian takia tauolla eikä kilpailukauden aloituksesta ole vielä tietoa. Salmela aikoo noudattaa viranomaisten antamia ohjeita viruksen kuriin saamiseksi ja toivoo kaikkien muiden tekevän samoin, jotta kilpailukausi päästään aloittamaan mahdollisimman pian.

Uusin numero