Rico Salmela kolkutteli terävintä kärkeä Portimaossa

European Talent Cup vieraili Portimaon radalla, joka oli samalla uusi tuttavuus suomalaiskuljettaja Rico Salmelalle.

FIM CEV Repsol vieraili Lounais-Portugalissa Portimaon moottoriradalla, joka tunnetaan kovista korkeuseroistaan ja useista pimeistä mutkistaan. Samalla radallahan ajavat niin MotoGP-pyörät kuin Formula 1 -autotkin omat MM-osakilpailunsa.

European Talent Cup -luokassa ajavalle Suomen Rico Salmelalle Portimao oli uusi tuttavuus, mikä tietysti aiheutti ylimääräistä haastetta, kun pyörän säätöjen lisäksi piti samalla keskittyä radan ja ajolinjojen opetteluun.

-Rata oli sairaan hieno! Todella paljon korkeuseroja ja pimeitä mutkia. Pääsin yllättävän äkkiä sinuiksi rataan, vaikka se poikkeaakin aika paljon muista radoista, totesi Salmela.

European Talent Cupissa on mukana niin suuri joukko kuljettajia, että aika-ajo ajetaan kahdessa eri ryhmässä. Ensimmäisessä aika-ajossa Salmela sijoittui oman ryhmänsä seitsemänneksi, ja toisessa sijoitus parani ryhmän kolmanneksi. Kokonaistuloksissa lähtöpaikaksi tuli 13 ruutu, mikä on aivan kohtuullinen paikka startata kisaan.

Salmelan startti kisaan onnistui kohtuullisesti, ja hän piti paikkansa ensimmäisessä, oikealle taittuvassa mutkassa. Koko kisa oli kovaa taistelua sijoituksista, ja Salmela ajoi ruutulipun heiluessa sijalle 12.

-Ihan ei vielä paukut riitä terävimpään kärkeen, mutta hyvin lähellä kolkutellaan ovia.

Seuraavaksi yritetään löytää lääkkeitä omiin parennettaviin kohteisiin ajamisessa, ja reilun parin viikon päästä taistelu European Talent Cup -luokan pisteistä jatkuu Motorland Aragónin radalla Espanjassa. Se on Salmelalle tutumpi, sillä Aragónissa hän on ajanut kaudella 2019 Moto4-luokan kisan.

Salmela on ennen kilpailuviikonloppuja jakanut sosiaalisessa mediassa youtube-linkit, joiden välityksellä voi seurata kisoja livenä. Kisoja on Suomessa katsottu ahkerasti ja kuljettajalle on kisojen jälkeen myös satanut kannustusta ja palautetta.

-Kiitos kaikille kannustajille! Te tuotte mukavasti puhtia treeniin ja kisaan, päättää Rico Salmela raporttinsa Portimaosta.

European Talent Cup -luokan pisteissä Rico Salmela on Portimaon jälkeen sijalle 13, kun kaikkiaan 25 eri kuljettajaa on yltänyt pisteille.